Alicia Vikander designar årets Rosa band

I år är det Oscarsvinnaren Alicia Vikander som har formgett mönstret på årets Rosa band.

– Jag blev så glad och stolt när jag fick frågan om att formge Cancerfondens rosa band, säger hon i ett pressmeddelande till Cancerfonden.

Rosa bandet bärs av människor som vill visa sitt stöd för kampen mot cancer och bröstcancer. Pengarna från försäljningen av bandet går till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om bröstcancer.

De senaste elva åren har olika svenska formgivare och kreatörer designat Cancerfondens rosa band.

Nu är årets designer Alicia Vikander, som de senaste åren har fått ett stort internationell genombrott.

AliciaVikander.jpg

Våren 2016 belönades hon med en Oscar i kategorin bästa kvinnliga biroll, för rollen som Gerda Wegener i filmen The Danish Girl.

– För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design, säger Alicia Vikander i pressmeddelandet.

alicia1200x630.jpg

Pris och försäljningsställe

Rosa bandet kostar 30 kronor. Varje band kostar mindre än tre kronor att tillverka, resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band säljs på ICA, Lindex och Apotek Hjärtat med start måndag 12 september.

Tänker du också köpa Rosa bandet? Dela gärna artikeln med dina vänner! 

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna