Alla jublar när detta par blir föräldrar – anledningen är att de är unika

I Ecuador finns det en mycket speciell familj. För Fernando Machado och Diane Rodriguez är inga vanliga föräldrar. I denna familj är det Fernando som är den biologiska mamman och Diane Rodriguez som är den biologiska pappan. Fernando och Diane är nämligen transsexuella.

”Vi är precis som andra familjer. Vi kanske inte har samma rättigheter, men vi är likadana”, säger Fernando till BBC.

Redan före Fernando och Diane blev föräldrar i slutet av förra året var de stora förebilder för transsexuella över hela världen. I och med att familjen utökades blev paret än större förebilder: I och med födseln blev de nämlgen det första transsexuella paret i hela Sydamerika att bli föräldrar. Det skriver Independent.

Vid födseln identifierades Fernando som kvinna, och Diane som man. Men ingen av dem kände sig bekväma i de tilldelade könsrollerna. De vågade bryta sig loss från samhällets normer, och vara sig själva. Fernando identifierar sig i dag som kvinna, och Diane som man. De kände sig aldrig tvingade att genomgå några könsoperationer utan var bekväma i deras kroppar.

I dag är de lyckligare än någonsin – och drömmer om att skaffa fler barn.

Att våga bryta sig loss och vara sig själv, i ett samhälle som kräver så mycket, är så oerhört starkt. All lycka till den här familjen! Nu sprider vi denna underbara kärlekshistoria och visar att kärleken är störst av allt.