Alla övergav 2-åringen för att han var ”förhäxad”. Men Anja trotsade familjen och hyllas nu av en hel värld.

Vissa bilder träffar mig rakt i hjärtat och en del bilder är omöjliga att värja sig ifrån.

Bilden på Anja Ringgren Lovén som matar en 2-årig nigeriansk pojke är en sådan. Anja, som är chef för hjälporganisationen ”DINNødhjælp”, fann den utmärglade lille pojken i en nigeriansk by för några veckor sedan. Bilden, visar hur danska Anja böjer sig ned för att ge den magra pojke vatten och kex.

Hon skriver på Facebook att hon har gett pojken namnet Hope, eftersom hon hoppas att han ska överlever. Pojken, bara 2 år gammal, blev utfryst och utkastad på gatan av fin familj, eftersom han misstänktes vara förhäxad.

Anja Ringgren Lovén sade upp sig från sitt jobb 2012, sålde allt hon ägde och för att åka ned till Afrika och hjälpa till med biståndsarbete. Numera är hon chef för den danska biståndsorganisationen DINNødhjælp och grundare av African Children’s Aid Education and Development Foundation.

anja1

För några veckor sedan var hon ute på besök i en avlägsen by i Nigeria. Det var då hon fann en 2 år gammal pojke, som blivit utfryst av sin familj. Anledningen? De sa att han var förhäxad.

Anja hjälpte den undernärda pojken och gav honom vatten och kex. Bilden på deras möte lades upp på Facebook och fick stor spridning.

carrie

– Tusentals barn anklagas för att vara häxor och vi har sett torterade barn, döda barn och rädda barn. Bilderna visar varför jag fortsätter att kämpa, skriver Anja Ringgren Lovén på Facebook.

Anja gav pojken namnet Hope och förde honom till ett sjukhus, där han fick den vård. Danska Berlingske Tidende skriver att Hopes tillstånd nu är stabilt och att han får en blodtransfusion varje dag. Den lilla pojken hade mask i magen, men efter behandlingen börjar han bli bättre.

hope9

”Hope mår mycket bättre nu. Han har gått upp i vikt och ser friskare ut. Nu behöver vi bara få honom att prata. Men det kommer att komma naturligt när han kommer ut från sjukhuset och börjar sitt nya liv bland alla våra andra barn”, skriver Anja på Facebook.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Anja Ringgren Lovéns arbete för att hjälpa utsatta barn i Nigeria är verkligen ett bevis på detta. Hylla henne gärna för hennes stora hjärta!