Amerikansk stad tar 12 miljoner i skattepengar från medicinska droger för att hjälpa hemlösa.

Tragiskt nog har inte alla människor samma förutsättningar här i livet och ibland händer saker som gör att folk inte har någonstans att bo. Hemlöshet är ett problem i flera städer runt om i världen, men i en del städer gör de mer än i andra för att hjälpa dessa utsatta människor. I Aurora, en stad i deltasten Colorado i USA, har man bestämt sig för att ta pengarna staden får in genom skatt på medicinsk cannabis och använda dem till att hjälpa hemlösa personer.

Aurora annonserade sitt beslut i september i fjol och har nu utsett ett antal grupper och organisationer som ska ta emot medlen, skriver Aurora Sentinel. Totalt handlar det om 1,5 miljoner dollar, drygt 12 miljoner kronor, som staden kommer att få genom skatt på cannabis de kommande två åren. I flera delstater i USA skriver läkare ut intyg så folk kan handla marijuana för medicinskt bruk.

7107650--
Bildkälla: Mostphotos

En av de organisationer som kommer få pengar från staden är The Colfax community network, som till en början kommer att få 200 000 dollar, cirka 1,6 miljoner kronor. Organisationen jobbar bland annat med att stötta familjer som lever på motell.

Andra grupper som kommer att få pengar är Comitis crisis center och Aurora mental health. De ska få skåpbilar som kan användas för att nå ut till de hemlösa.

10569041--
Bildkälla: Mostphotos

Totalt räknar staden med att få in runt 5,4 miljoner dollar, cirka 44 miljoner kronor, på skattepengar från medicinsk cannabis de kommande två åren. Och 1,5 miljoner av dessa är alltså öronmärkta för att få bukt med hemlösheten i staden.

– Vi vill visa invånarna att vi har har en positiv effekt på staden och peka på specifika projekt eller initiativ som dessa pengar ska gå till, säger Bob Roth, ledamot i stadsfullmäktige, enligt Huffington Post.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna