Autistisk man ville inte gå hem – då satte personalen fast honom i hundkoppel

Två assistenter har anmälts efter att ha kopplat en autistisk man som inte ville gå hem. När mannen inte ville gå in i sin lägenhet satte de hundkoppel på honom för att dra in brukaren i lägenheten-

– Det finns oftast flera bakomliggande orsaker till varför händelser inträffar, säger en samordnare på kommunen enligt Expressen.

En ung man med autism ska enligt Expressen ha vägrat gå in i sin lägenhet, varpå en assistent försökte få honom att gå hem. I samma byggnad ska en annan assistent från ett privatbolag ha funnits, som bestämde sig för att hjälpa till med den autistiske mannen.

Fäste ett hundkoppel på mannen

Foto: Wikipedia Commons

Då mannen stretade emot när de försökte få in honom i lägenheten så satte en av assistenterna på honom ett hundkoppel. Mannen ska då ha skrikit och kämpat emot.

”Finns ofta flera bakomliggande orsaker”

Allt fick ett stopp när en av kommunens personliga assistenter kom dit.

– Det här är ju inget arbetssätt eller bemötande som vi ska använda. Det finns oftast flera bakomliggande orsaker till varför händelser inträffar, och det är därför det är viktigt att utreda vad som har hänt och varför. Det vi får göra är att förebygga så att det inte händer igen, säger en samordnare på kommunen enligt Expressen.

Kommunen ska nu besluta om händelsen ska skickas vidare till Inspektionen för Vård och omsorg.

Foto: TT