Badvakten bad Annas 5-åriga dotter att ”skyla sig”. Nu ryter mamman till mot sexualiseringen av barn.

Förra helgen var trebarnsmamman Anna am Zoll, 41, på Djupadalsbadet i Kumla. 

Men upplevselsen blev allt annat än rolig, skriver Nerikes Allehanda.  

Mamman blev helt ställd när en badvakt stoppade hennes femåriga dotter och bad henne att ta på sig en bikiniöverdel.

 

 

 

Det var när Anna och hennes femåriga dotter Iris var på väg till toaletterna som de blev stoppade av en badvakt, rapporterar Na. 

– Badvakten ifrågasatte varför hon inte har en bikiniöverdel. Jag trodde det var ett skämt och frågade om det ser ut som att hon behöver en bikiniöverdel. Då svarade badvakten ”Det är så det ska vara” eller ”Det ser bättre ut så”, eller något liknande, berättar Anna am Zoll för Expressen

Anna blev upprörd när hon hörde badvaktens kommentar, men vill inte peka ut den enskilda individen. 

– Men jag tycker att det här är ett samhällsproblem och vill därför belysa det extra. Man måste ta sitt ansvar som förälder att påpeka när sådant sker. Jag såg Iris reaktion – hon blev helt förvirrad och förstod ingenting. 

Håkan Hultberg är enhetschef på Kumla kommuns fritidsavdelning och har förståelse för Annas frustration efter händelsen.

– Det är mest troligt ett missförstånd, badvakten har nog varit överambitiös, säger Håkan Hultberg till Na

Han säger dock att han aldrig hört talas om att något liknande skulle ha hänt på badet tidigare. Nu har Håkan Hultberg varit i kontakt med personalen på badhuset och förklarat vad som gäller.  

– Jag förtydligade reglerna. När det gäller små barn är det upp till föräldrarna att ta hand om dem. Det är ju ingen stor sak egentligen. Vi vill att alla ska ha det trevligt och bra här, säger han till Expressen. 

Dela gärna vidare detta om du tycker att barn ska få vara barn, och inte sexualiseras!