Bonde gör om sin bondgård till en hjälporganisation för att ge mat till behövande.

Vi har så mycket mat i världen, ändå finns det barn som tvingas gå hungriga. Antingen för att deras föräldrar kanske inte har så mycket pengar, eller för att de bor i ett otillgängligt område, där det är svårt att odla och få tag på mat. Det gör ont i hjärtat på mig när jag tänker på dessa stackars barn, som inte ens får en av de mest nödvändiga sakerna i livet: mat och näring. Det gjorde ont i hjärtat på bonden Jonathan Lawler också. En dag kom hans son hem och berättade att en av hans klasskamrater var hungrig. ”Hur kan någon var hungrig här, där det inte finns annat än bondgårdar?” tänkte Jonathan – och tog tag i problemet.

Jonathan Lawler bor med sin familj i Greenfield i Indiana, USA. Där driver han en bondgård. I sju år har han drivit en vinstdrivande bondgård, som har producerat tonvis med mat varje år.

En dag kom Jonathans 15-årige son hem från skolan och berättade att det fanns elever på hans skola som gick hungriga. Det var då han blev medveten. Han hade aldrig förväntat sig att se hunger så nära sitt eget hem.

– Min medvetenhet om hunger var begränsad till de hemlösa i Downdown Indianapolis. Den sista platsen jag förväntade mig att hitta hungriga personer är här där jag bor, säger Jonathan till USA Today.

Han bor i ett område som är fullt med bondgårdar, som alla är relativt självförsörjande. Men för dem som inte har vad de behöver på gården eller har möjlighet att köra ligger bra matbutiker långt bort.

Han kunde inte bara titta på och inte göra något alls. Nu har han gjort om sin drygt 14,5 hektar stora bondgård till ideell verksamhet som han kallar Brandywine creek farm, skriver USA Today. Syftet är att ge mat åt de hungriga i centrala Indiana. Målet är att under det första året kunna donera över 200 000 ton mat till behövande. Det är enligt honom realistiskt sett till gårdens kapacitet. Han har också volontärer som hjälper till under säsongen.

Jonathan har även hämtat hjälp från andra håll, bland annat ett soppkök, för att distributionen ska gå så smidigt som möjligt.

Här kan du se ett videoklipp där Jonathan Lawler berättar om sin ideella matorganisation.

Tycker du också att detta är ett fantastiskt initiativ? Dela gärna vidare med dina vänner!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna