Bryan Adams ställer in konsert i protest mot ny diskriminerande HBTQ-lag.

Bryan Adams skulle egentligen spela i Biloxi i Mississippi på torsdag. Men det kommer inte att bli av. Nu gör artisten som Bruce Springsteen  – och ställer in en spelning i protest mot en ny lag om transpersoner.

I söndags ställde Bruce Springsteen in sin konsert i Greensboro i North Carolina. Orsaken var en ny lag som hade röstats igenom i delstaten och som diskriminerar transpersoner. Ett intiativ som hyllades av bland andra Hillary Clinton.

Nu tar ännu en artist ställning. Kanadensiske Bryan Adams, som ligger bakom hits som ”Summer of ’69” och ”(Everything I do) I do it for you”, ställer in torsdagens konsert i delstaten Mississippi av samma anledning.

”Jag kan inte med gott samvete spela i en stat där särskilda personer nekas sina medborgerliga rättigheter på grund av sin sexualitet”, skriver han på sin hemsida.

Delstaten röstade, precis som North Carolina, nyligen igenom en lag som kallas toalettlagen. Den hindrar transpersoner att själva välja om de vill använda dam- eller herrtoaletter.

”Jag använder min röst för att stå i solidaritet med alla mina HBTQ-vänner för att upphäva denna extremt diskriminerande lag”, skriver Bryan Adams.

Han hoppas att delstaten ”rättar sig” och säger att han då kan komma tillbaka för att uppträda för sina fans. ”Jag ser fram emot den dagen”, skriver artisten.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna