Chefen sa att hon var tjock och förbjöd henne bära kläderna. Hennes kontring får nu hela nätet att jubla.

Sherene Zarrabi jobbar på en klädbutik som heter Danity Hooligan. Förutom att jobba med att sälja kläder i butiken tar hon också hand om butiken Instagramkonto. Detta för att visa upp nya kläder och kollektioner som finns att köpa. Ibland testade hon kläderna och tog bilder på sig själv i butiken – någonting som var tillåtet. Och det var inget konstigt med bilderna! Sherene ser jättebra ut. Men hennes chef tyckte inte det.

Här är en av bilderna som Sherene publicerade på butikens Instagram. När chefen såg bilden kom ett mejl som hon knappast var beredd på. Det mejlet sprider sig nu som en löpeld över hela USA.

Bildkälla

sheerene1

I mejlet skriver chefen detta:

”Någonting som jag vill att du ska ha i åtanke: Jag vill ha size small, den typiska modellstorleken som modell för våra kläder. Snälla, använd bilderna vi redan har på våra modeller om vi inte kan hitta någon annan som är av ”modellmaterial”.

Det här är inte för att se ner på någon, utan för att kommunicera förväntningarna på presentationen av vårt märke. Ta det inte personligt. Allt jag önskar är god representation. Jag vill att du tar bort alla bilder på personer som inte passar våra kriterier.”

Bildkälla

sherene2

Men Sherene kände sig varken förnedrad eller nedtryckt. Hon blev upprörd – och kontrade. Hon publicerade bilden på mejlet på Facebook och skrev det här:

”Det här är ett mejl som jag fick tidigare. Jag vill bara börja med att säga så här: Jag är fullständigt medveten om vem jag är och hur jag ser ut. Jag blev nyligen attackerad och diskriminerad av ägaren på Dainty Hooligan. Hon gick in på vår butiks Instagram och tog bort alla bilder där jag visade upp våra kläder och skickade sedan mejlet till min chef. Jag vill inte representera eller stödja en verksamhet som har så ålderdomliga värderingar. DETTA är anledningen till att unga tjejer har komplex för sina kroppar. Det är fruktansvärt. Jag sa upp mig direkt och föreslår att mina vänner och familj aldrig stödjer Dainty Hooligan. Älska dig själv, oavsett hur du ser ut.”

Bildkälla

sherene3

Nu hyllas Sherenes viktiga ställningstagande av tusentals på nätet. Vi kan inte annat än hålla med! Så starkt av henne.

Bildkälla

sherene7

Dela gärna för att visa att ingen förtjänar att diskrimineras på det här sättet.