Danska Mette hittade inte den rätta men fick ett drömbröllop med sig själv.

Många har drömt om ett stort, romantiskt och sagolikt bröllop sedan barnsben. 44-åriga Mette Skov från Danmark är en av dem. Men hon tröttnade på att vänta på den rätta – och har nu gift sig med sig själv.

Mette Skov – som har Downs syndrom – har alltid drömt om att vara brud. Hon har länge velat klä sig i vitt och gå längs gången i Nødebo Kirke på norra Sjælland i Danmark. Men den rätta har fortfarande inte dykt upp, skriver danska TV 2.

– Mette har alltid drömt om en stor klänning, glasskor och guldring, och den enda rätta, säger systern Ditte Skov till TV2.

Men egentligen har det aldrig handlat så mycket om mannen. Det var mer prinsessdrömmen, skriver TV2. Och när den rätta mannen fortfarande inte hade dykt gjorde Mettes pedagog och den lokala prästen upp en plan.

Nu har Mettes högsta dröm gått i uppfyllelse. Hon har gift sig – fast ensam.

Bildkälla

mette

– Det var så härligt. Orgeln spelade ”Here comes the bride” och så kom Mette in och strålade som en sol. Vi hade alla tårar i ögonen, och log stort. Man kunde se att det var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Rikke Skov, en annan syster till Mette, till TV2.

Prästen höll en ceremoni som på påminde om ett bröllop.

– Man kan komma in som konfirmand eller brudpar, eller som Mette, och ha lust att vara i centrum en dag. Jag tycker att varenda anledning att komma in i kyrkan och bli talad till är en bra anledning, säger prästen Eva Holmegaard Larsen till TV2.

Mette firades med fest och tårta.

– Jag kan inte komma ihåg senaste jag såg Mette så glad och sprudlande och full av livet, säger systern Ditte Skov till TV2.

Här kan du se ett tv-inslag från Mettes ”bröllop”.

En fin historia som värmer i hjärtat. Mette väntade inte på någon annan för att se till att hennes dröm gick i uppfyllelse. Gilla gärna om du också blir glad av detta!

Tillykke med brylluppet, Mette 🙂

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Thursday, April 28, 2016