De smyger upp bakom hemlös man med gåvor – titta nu när han vaknar

Att vi 2016 fortfarande har tusentals hemlösa människor i Sverige är ingenting annat än tragiskt. 

I viss mån beror det sannolikt på individuella faktorer – men vi bör nog också se oss själva i ögonen och rätta till de brister i samhället som gör att människor tvingas leva sina liv på gatorna. 

Så här i juletid blir det extra uppenbart hur skevt vårt samhälle kan vara, när hemlösa ligger i trappuppgångar medan stressade julfirare köper klappar för dyra pengar. 

Lyckligtvis är det många som jobbar stenhårt för att få till en förändring och förhoppningsvis kan små gester från många personer göra de hemlösas jul till en betydligt varmare upplevese. 

Roman Atwood, från amerikanska delstaten Ohio, har gjort sig ett namn genom en rad offentliga trick. Vissa ganska fräcka och oftast filmar han med dold kamera för att fånga folks reaktioner. 

Roman har kritiserats för sina upptåg och även blivit gripit en gång, för förargelseväckande beteende.

Så en jul bestämde han sig för att göra någoting vackert och betydelsefullt i stället.

Förklädd till tomtenissar började han smyga fram till hemlösa människor medans de sover…. 

Jag måste säga att jag verkligen tycker detta var ett underbart initiativ! En liten arbetsinsats som verkligen kan göra stor skillnad. 

Dela gärna vidare denna hjärtvärmande video på Facebook om du tycker att vi borde göra mycket mer för att hjälpa våra hemlösa!