Dejten kallade henne tjock i ett sms – här är kvinnans klockrena svar tillbaka

När den brittiska kvinnan Michelle Thomas började träffa en singelpappan via den populära dejting-appen Tinder tyckte hon att det slog gnistor direkt.

Efter en trevlig konversation på nätet bestämde sig paret för att träffas på den lokala puben. 

De tog några glas och gick sedan vidare till en restaurang, där mannen bjöd Michelle på en fin middag. Allt kändes perfekt. De tog en promenad längs gatorna, arm i arm.  Mannen följde Michelle till tågstationen för att säga hejdå och de kysste varandra på munnen.

Michelle gick hem, nästinill euforisk och med ett bultande hjärta. Hon kände direkt att de hade bra kemi och att dejten varit väldigt lyckad. 

Så därför fick Michelle en chock när hon läste textmeddelandet från singelpappan dagen efteråt…

 

”Tack för en underbar kväll igår”, stod det i inledningen av sms:et.

”Jag njöt verkligen av ditt sällskap och jag tycker väldigt mycket om dig. Du är fräck och rolig och den typ av tjej som jag verkligen skulle älska att dejta igen, om det inte vore för din kropp och för att min hjärna inte tillåter det. Det fungerar helt enkelt inte. Jag tänker inte komma med något skitsnack, jag gillar dig och jag tycker du är en av de vackraste kvinnorna som jag någonsin träffat. Men jag föredrar tjejer som är något smalare. 

Ytligt? Det är inte min mening. Jag känner samma sak för dig som när jag läser en bra författare eller ser en fantastisk bild, eller lyssnar på ett musikstycke som jag älskar, det är en omedelbar reaktion i mig som gör mig sugen på mer.

Så även om jag tänder enormt på dig, ditt ansikte, din personlighet (det gör jag verkligen), så kan jag kan inte säga detsamma om din figur. Vi kan sitta där och flirta och ha den bästa och roligaste kvällen i våra liv, men jag har en fruktansvärd känsla och den säger mig att min kropp skulle svika mig när vi väl tar av oss kläderna. Och jag vill inte utsätta dig för det, baby”. 

 

 

”Det finns vissa saker som triggar igång min fantasi och din intelligens och charm är två sådana saker. Men det skulle oundvikligen sluta med att vi hamnar i sovrummet. Med bara ett resultat ….

Jag är så besviken på mig själv Michelle, eftersom jag aldrig känt så här tidigare, men jag försöker att vara ärlig mot dig utan att låta som en total idiot. 

Vi skulle kunna bli fantastiska vänner, vi skulle flirta och skämta och älska varandra och… Jag skulle kunna gifta mig med dig på direkten om du bara var lite tunnare, för det du har på insidan är helt unikt och jag älskar det verkligen. 

Jag antar att vad jag försöker säga är att jag vill undvika en större smärta i framtiden så därför berättar jag detta nu, så att vi inte behöver komma ända dit. Jag är en man… Med alla de glödheta lustar en man har och alla de brister som finns i en människa och jag är säker på min egen kropp och vad jag attraheras av.

Försök att förlåta mig. Jag tycker väldigt mycket om dig”

Michelle blev så förbannad över textmeddelandet, där singelpappan uppenbarligen inte ville dejta henne mer på grund av hennes kropp, att hon beslutade sig för att dela med sig av sina tankar i ett öppet brev. 

Hennes inlägg fick snabbt spridning och idag har tusentals människor över hela världen applåderat Michelle för hennes starka ställningstagande. Läs gärna själva, det är väldigt bra skrivet!

Här är Michelles svar:

Kära ”Mannen jag träffade via Tinder”.

Jag var på en annan dejt när jag fick ditt meddelande. Min dejt hade varit på toaletten och när han kom tillbaka hittade han mig i en flod av tårar. Han var vacker, men förbryllad, och har inte kontaktat mig sedan dess, lustigt nog… 

Du behöver inte tycka om mig. Vi har alla en god vän som vi tittat på och tänkt ”Du är vacker, men jag är inte attraherad av dig”. Ibland kanske vi önskar att det vore så, men våra kroppar och våra hjärnor fungerar inte alltid som vi vill. Och det är okej.

Vad som inte är okej är det faktum att du, efter att bara ha spenderat några timmar med mig, tog dig friheten att skriva det där ytterst opassande meddelandet. Det är inget annat än sadistiskt. Din ton är sarkastisk och nedlåtande, men den där detaljen där du uttrycker din avsmak över min kropp är verkligen groteskt. Ditt enda rimliga mål med att skriva detta måste vara att såra mig. 

Och jag skäms över att säga det… Men för ett ögonblick så lyckades du. Du rörde vi den där hemska känslan av rädsla som varje kvinna och tonårsflicka haft – att det inte spelar någon roll hur rolig du är, hur smart du är, hur snäll du är, hur passionerad du är, hur lojal du är, hur beslutsam eller äventyrlig eller levande du är – för om du är är överviktig så kommer ingen någonsin att tycka om dig.

Jag gillar hur jag ser ut. Jag ser inte ut som Charlize Theron (skådespelerska), och det är bra – jag ser ut som mig, och jag gillar mig (jag är säker på att jag skulle vilja vara Charlize Theron för en dag, även om jag aldrig träffat henne så har jag hört bra saker om henne).

Du kanske tror är alla mina profilbilder är tagna ur ”FTV” (Fet Tjejs Vinkel – bilder som visar att man är smalare än i verkligheten. Kanske eftersom alla män alltid bara använder uppriktiga, brutalt upplysta och ofiltrerade bilder…)

Men jag tror bilden på mig är rättvis. Och jag är ganska tydligt med att tala om vem jag är: Jag beskriver mig som en kvinna som älskar pizza och jag länkar till min Instagram, där jag har bikinbilder på mig själv från min 30-årsdag. 

Jag vill tro att folk ser mig som en självsäker och lycklig kvinna. Är det anledningen till att du siktade in dig på mig? Såg du mig och tänkte ”Hon tror alldeles för bra om sig själv, hon borde verkligen tas ned på jorden”. Jag måste ändå fråga – vi vet alla att Internet kan vara en farlig plats för en kvinna med starka åsikter.

Jag visade ditt meddelande för mina vänner och de blev chockade, bestörta och kände sig generade, å dina vägnar. De kände också ett starkt behov av att orska dig fysisk skada. En manlig vän sa att jag har en härlig rumpa, om än ogift. 

Jag skrattade med dem. Sedan grät jag ut i min Viktväktarklubb. Exakt! Viktväktarna! Precis, jag vet redan att jag är överviktig. Jag kan tala om exakt hur överviktig jag – jag väger 9 kilo för mycket. Jag har redan tappat 6 kilo men har en liten bit kvar att gå. Jag är nöjd med det. Jag kommer att gå ned mer i vikt, på ett säkert och hälsosamt sätt. Betyder det att jag inte kan älska och njuta av min kropp nu? I helvete heller.

Jag vill aldrig mer se eller höra från dig igen. (Du kanske kommer känna ett behov av att svara på den här inlägget, men snälla låt bli. Det finns inget du kan säga som kommer få mig att ändra åsikt om dig, du är en skam för alla män). 

Men vad som verkligen oroar mig och är anledningen till att jag svarar offentligt på ditt sms är det faktum att du har en 13-årig dotter. Hon är en begåvad illustratör, som samlar på Manga-serier och vill besöka Japan så fort som möjligt. 

Jag vill att du uppmuntrar din dotter till att älska, njuta och ta hand om sin kropp. Den tillhör henne och bara henne. Beröm henne för hennes intellekt och hennes kreativitet. Pusha henne att våga tro på sig själv och att vara orädd. Ge henne verktyg för att utveckla en bombsäker självkänsla så att om (jag ska vara snäll, jag säger ”om”) det dyker upp en osäker, liten och olycklig man som försöker trycka ned henne, då kan hon svara honom som jag gör nu.

Simon.

Kyss. 

Mitt.

Utsökta.

Ogifta.

Arsle.

P.S. “En tunnare tjej?” Herregud, du är verkligen obehaglig.

P.P.S. Du är inte 1,80, som du utger dig för att vara. 

Det där var ett svar som heter duga! Dela gärna vidare Michelles klockrena ord om du håller med henne!