Den äldre damen vågade inte gå hem själv i ishalkan. När jag ser vem som tar hennes hand fylls mitt hjärta av värme.

Att bli äldre innebär många utmaningar i vardagen. Kroppen börjar inte sällan att sätta sig på tvären när vi ska göra saker som tidigare kändes helt självklara och det blir ibland en riktig kamp att göra något som förut var väldigt enkelt. En sak som min mormor alltid oroade sig för var att gå ut och gå när vintern slagit till grepp om landet. Kylan medförde att marken frös och det kunde dyka upp många förrädiska isfläckar som det är svårt att värja sig mot även om man är ung och pigg. Detta gjorde ofta att hon valde att stanna inne i stället för att gå ut på de promenader hon tidigare älskat att gå på, allt av rädsla för att halka och slå sig. Hur gärna jag hade velat vara där för henne och hålla hennes hand när hon ville gå ut så räckte tiden sällan till, något som såklart kändes väldigt jobbigt. Därför blir i alla fall jag så väldigt lycklig när jag läser vad den här gamla damen var med om.

Historien om den gamla damen postades på Facebook-sidan ”Love What Matters” i förra veckan och personen som berättar är killen som sedan skulle komma att hjälpa den gamla damen. Såhär berättar han:

”För några månader sedan bad en gammal dam mig att gå med henne hem för hon var rädd att hon skulle halka på isen. Vi har blivit vänner och nu går jag med henne nästan varje dag.”

Bildkälla: Love What Matters / Carl Manley (Facebook)

Inlägget har fått ett otroligt genomslag och har på kort tid delats av över 240 000 människor och gillats av nära 1,2 miljoner. Och jag har personligen väldigt lätt att förstå varför bilden fått sådan uppmärksamhet. För mig inger den hopp i en tid där vi dagligen får höra historier om hur våra äldre tvingas leva ensamma liv utan något kontakt från den yngre generationen som helt enkelt inte har tid med våra äldre.

Den här unge mannen och den här gamla damen är för mig bilden av hur vår värld borde se ut. Om du håller med får du gärna dela det här vidare så att fler kan inspireras av deras historia.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna