Den äldre kvinnan gick emellan när hon såg mannen misshandla sin flickvännen

En äldre kvinna såg hur en ung man slog sin flickvän mitt ute på öppen gata. Då gjorde gick hon emellan och gjorde det mannen aldrig kunde förvänta sig. 

Kvinnomisshandel är ett stort problem i dagens Sverige, varje år blir tusentals kvinnor slagna, i sina hem och av sina partners. Ett problem som måste tas på allvar. Den här berättelsen visar hur vi alla kan hjälpa till om vi ser en kvinna som blir slagen.  

 

 

 

”Min mamma är nog en av de lugnaste och mest timida människor jag känner. En dag var vi ute på stan och handlade tillsammans, när vi såg en riktigt stor kille som slog till sin flickvän utanför en affär.

Han knuffade ned tjejen på marken och kallade henne för hemskheter som jag inte vill upprepa igen. När tjejen försökte att komma undan tog han tag i henne och började att slå henne.

Och det här var ingen liten kille. Stor som ett hus och byggd som muskelbyggare.

Då gjorde min mamma något som chockade mig. Först sa hon lugnt åt mig att ringa efter polisen – sedan gick hon rakt fram till killen och sa:

”Nu släpper du taget om henne, annars kommer jag ge dig en omgång stryk, precis om din mamma skulle ha gjort om hon såg dig nu”

Killen blir rasande och börjar att hota min mamma – men då slog min mamma till honom stenhårt rakt i solar plexus – och killen rasade samman!

Han ligger på marken i en hög och håller sig för magen tills polisen hunnit fram och kan gripa honom.

Glömde jag att berätta att min mamma nästan är 60 år gammal och inte längre än 160 cm?

Trots det vågade hon ingripa och stoppa den här killen!”

Dela gärna om du tycker det här är ett viktigt ämne som vi borde prata mer om.