Den handikappade tonårstjejen Mathilda ska få ett nytt liv med hjälp av en rullstolscykel.

Det är inte alltid så lätt att ge sina barn precis vad de vill ha, behöver eller skulle må bättre av. Särskilt inte när det de behöver kostar 60 000 kronor. Då är det tur att det finns godhjärtade människor, som är villiga att ge en hjälpande hand. Tonårstjejen Mathilda mår bäst av att vara ute, men hon behöver hjälpmedel. Nu försöker familjen få råd med en rullstolscykel till henne – och får hjälp från oväntat håll.

Mathilda är en tjej från Östhammar som fyller 16 år i slutet av maj. Hon är född med en grav cp-skada och behöver andra människor hjälp i sitt vardagliga liv.

Enligt Mathildas mamma, Frida Karlsson, mår Mathilda bäst när hon får vara utomhus. Dottern älskar fart och fläkt, berättar hon för Metro.

Mathilda kan inte vara ute och gå eller cykla på egen hand. Så när familjen började diskutera en rullstolscykel kändes det självklart. Klart Mathilda skulle få en sådan! En rullstolscykel, eller handikappcykel, trampas som en tandemcykel och Mathilda kan sitta i en stol där fram. Men den kostar 60 000 kronor.

Bildkälla

Frida Karlsson ringde Lions i Östhammar för att höra vilka bidrag som finns att söka, skriver Metro. Då kom hon i kontakt med Kerstin Johansson, en tidigare president i förbundet och en av tre administratörer i Facebookgruppen ”Ideella akuthjälpen i Östhammar”.

– Vi tänkte att om alla 445 medlemmar i Facebookgruppen gav en tjuga var så skulle det bli 8 900 kronor, och det hade ju varit ett bra bidrag på vägen, säger Kerstin Johansson till Metro.

Så en önskan om hjälp lades ut i gruppen – och det tog rejäl fart. När insamlingen hade varit i gång i tre dagar hade Mathilda och hennes mamma fått in närmare 30 000 kronor. Kerstin berättar för Metro att mobilen plingade hela tiden första natten, när folk förde över pengar via appen Swish.

– Det är helt galet, jag blir mållös. Jag gråter av lycka hela tiden och trodde aldrig att det kunde få sådana proportioner, säger Frida till Metro.

Nu hoppas familjen att Mathilda får cykeln till sommaren. För när är en bättre tid på året att cykla runt med vinden i håret än sommaren?

– Att kunna cykla med henne till badet, på en fika eller till affären är så mycket lättare än att dra rullstolen en halvmil. Med en cykel får hon faktiskt vara en 16-åring, fast på hennes villkor, säger mamma Frida till Metro.

Drömmen om en rullstolscykel ser snart ut att gå i uppfyllelse.

Posted by Metro Sverige on Sunday, May 8, 2016

Det är underbart att människor engagerar sig så och detta är också ett bevis på att en liten gåva i förlängningen kan betyda oerhört mycket för en annan människa. Dessutom måste även handikappade människor få möjlighet att leva som vanligt – i den mån det går. Dela gärna denna fina historia vidare!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna