Den hemlösa kvinnan får en makeover innan hon ska besöka sin döde makes grav

Några kvinnor kommer inte ens ihåg när de senast tittade sig i spegeln, andra har inte tvättat håret på flera månader. ”Det är svårt, jag bor i ett härbärge”, säger Melanie.

Bakom de fläckfria glasdörrarna på salong The Green Tangerine i Boston sker förändringar dagligen – men en gång i månaden skapas magi. Salongens frisörer och stylister jobbar över och kommer in på sina lediga dagar för att hjälpa de mest utsatta i samhället.

Till The Green Tangerine kommer hemlösa kvinnor för att för någon timma blir ompysslade och få håret klippt gratis – något som många av dem inte har haft råd med på flera år.

”Jag har inte klippt mig sedan jag var tonåring”, berättar en av kvinnorna. ”Min man dog förra året, så jag ska till hans grav här efter”, säger en annan.

Jag tror alla känner igen känslan efter att ha varit hos frisören, hur en klippning kan få en att känna sig som en helt annan människa. Jag kan bara tänka mig vad det här måste betyda för dessa hemlösa kvinnor.

”Det låter ju som en kliché, men att få håret fixat kan verkligen förändra livet. Kvinnorna som kommer hit får lite bättre självförtroende vilket får dem att känna sig lite bättre”, säger Louise Rusk, chef på The Green Tangerine.

Dela gärna om också tycker att fler företag borde hjälpa dem som mest behöver det.