Dennis, 19, utsattes för våldtäktsförsök – nu vill han uppmärksamma att det även händer killar

I februari i år var 19-åriga Dennis Kristiansson ute och festade i Sundsvall. En kille som varit med under festkvällen drog senare på natten ner Dennis på en säng och började ta på honom.

”Jag hade ingen möjlighet att komma därifrån” säger Dennis till Sundvalls Tidning.

Facebook/DennisKristiansson

Förövaren rev sönder Dennis kläder och tryckte upp sitt kön i hans ansikte, han hotade också med att döda honom om han försökte ta sig därifrån.

Han försökte fullborda våldtäkten men Dennis lyckades tillslut slita sig loss och ta sig därifrån.

Dennis försökte ringa sin pojkvän men fick inget svar. Han fick istället tag på pojkvännens syster som uppmanade honom att ringa efter polisen.

Han togs till sjukhus där bevis i form av blåmärken och fingeravtryck kunde säkras.

Första dagarna efter händelsen kände Dennis inget speciellt och han försökte trycka undan sina känslor. Men när chocken lagt sig kände hans sig arg och att hans kropp inte längre tillhörde honom.

Facebook/DennisKristiansson

Han har efter händelsen mått dåligt, är rädd för att träffa nya människor och litar inte längre på folk. På nätterna får han ibland flash backs från händelsen.

Han berättade inte för sina vänner om vad som hänt till en början, men efter att flera frågat varför han hållit sig undan och inte var med lika mycket längre bestämde han sig för att skriva ett inlägg på Facebook om vad som hänt.

Han vill uppmärksamma alla om att det inte bara händer tjejer.

Responsen har dock varit blandad och många tycker att han som kille ska ta det med en klackspark.

Till Sundsvalls tidning säger han:

”Jag blir fullkomligt förbannad när jag hör att ”du är ju kille, självklart hände inte det dig, du kan ju skydda dig själv”.

Händelsen är polisanmäld men ännu har inte åtal väckts, Dennis har dock fått uppfattningen om att det finns gott om bevis.

Facebook/DennisKristiansson

Ett övergrepp kan vara lika obehagligt oavsett om du är kille eller tjej.

Tryck på dela-knappen nedan för att hjälpa Dennis att föra hans berättelse vidare så att fler killar vågar berätta.