Detta kraftfulla budskap från vår natur borde alla se och dela vidare.

Vi måste ta hand om vår jord! Klimatförändringarna och miljöförstöringen är en ständigt aktuell – och för en del kontroversiell – fråga. Flera människor, kända som okända, tar ställning och gör vad de kan för att vi inte ska förstöra vår planet. Bevara resurserna och respektera naturen. När saker går fel är det oftast de fattigare delen av världen som drabbas, som inte har samma resurser eller är lika förberedda för drastiska förändringar. I den här korta videon lägger den populära skådespelerskan Julia Roberts sin röst på en kraftfull film om jorden. I liknande kortfilmer är det Kevin Spacey, Edward Norton, Penélope Cruz och Harrison Ford som lånar ut sina röster för att prata om bland annat havet och regnskogen. Filmserien heter Nature is speaking och publicerades hösten 2014. Men budskapet är så viktigt att det fortfarande sprids världen runt.

Nu har den film där Julia Roberts talar som att hon är naturen fått ny fart på sociala medier. Och det hon säger är fortfarande lika viktigt, och något för oss alla att tänka på. Du ser filmen i sin helhet nedan.

Så här säger hon:

”En del kallar mig natur. Andra kallar mig moder natur. Jag har funnits i över fyra och en halv miljarder år, 22 500 längre än du. Jag behöver egentligen inte människor, men människor behöver mig. Ja, din framtid är beroende av mig.

När jag frodas, frodas du. När jag vacklar, vacklar du. Eller värre. Men jag har varit här i eoner. Jag har matat arter större än du. Och jag har svält arter större än du.

Mina hav, min jord, mina flödande strömmar, mina skogar. De kan alla ta dig eller lämna dig.

Hur du väljer att leva dina dagar vare sig du ser mig eller bortser från mig spelar egentligen ingen roll för mig. På ett eller annat sätt kommer dina handlingar bestämma ditt öde, inte mitt.

Jag är naturen. Jag kommer att fortsätta. Jag är beredd att utvecklas.

Är du?”

Dela gärna detta viktiga budskap vidare.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna