Diana smygfotar kvinnan på gymmet och hånar henne – då går omgivningen till attack

Att kliva in ensam på gymmet och ge sig på vikter eller löpband kan för många kännas som att ge sig ut på okänt vatten och inte helt bekvämt. Men är man väl där ska det vara en självklarhet att få känna sig trygg och fri från att dömas för sitt utseende. Just därför möttes kropssbyggaren Diana av hård kritik efter att smygfotat en besökare och hängt ut henne på Instagram. Diana trodde att folk skulle skratta, men omvärldens kritik fick henne att inse flera saker, och göra något ingen kunde ana. 

Diana Andrews är kroppsbyggare och ägnar det mesta av sin tid åt att träna inför tävlingar i fitness och body building. På grund av sin sysselsättning har hon många följare på Instagram, där hon tidigare hade ett öppet konto där innehållet kunde ses av hundratusentals. Det kom dock att ändras efter att hon postade en bild på en tjej hon smygfotat på gymmet. 

Tjejen går på löpbandet i rask takt när Diana fotar henne bakifrån och adderar texten ”Kärlekshandtag” i bilden.  Man kan se att kvinnan på bilden pratar i telefonen, vilket fick Diana att tillägga ”Jag slår vad om att hon beställer hamburgare för utkörning”, detta berättar Huffington Post

Diana möttes inte av skratt, istället möttes hon av negativa kommentarer och utskällningar för hennes agerande. En av de som reagerade starkt var kända bloggaren Megan Crabbe: 
– Jag önskar att folk som Diana bara kunde inse att den som blir hånad för sitt utseende bara kommer att må sämre av det. Allt det gör är att uppehålla skadliga skönhetsideal som får kvinnor att tro att vi bara finns till för att tävla om vem som är vackrast. Så är det inte. Det finns en plats för alla och det här skambeläggandet måste få ett slut, säger hon till Huffington Post

Allt hat fick Diana att ta bort bilderna och göra sitt konto privat, men så enkelt kom hon inte undan rättvisan. United Kingdom Bodybuilding and Fitness Association, som Diana tävlar för, blev inte glada över hennes agerande. 
– Vi är emot sånt här helt och hållet. Vi har tillrättavisat henne och hon har bett om ursäkt. Det här är inte alls trevligt, säger en talesperson till Daily Mail. 

Efter det har Diana gått ut med en offentlig ursäkt på internet: 
– Jag skriver för att uttrycka min ärliga ursäkt för mitt beteende. Jag har insett att det var fel att skämta så här dumt. Det var inte mitt uppsåt att kroppshåna, såra eller vara respektlös mot någon, skriver hon.

Diana fick lära sig att hennes beteende är oacceptabelt, inte bara av allmänheten utan av den träningsbransch hon jobbar i. Det är glädjande att se att människor inte skyr att visa att sådant beteende inte är okej. Dela gärna för att sprida budskapet och stoppa kroppshån.