Donald Trump hånade Greta – efter hennes tårfyllda tal: ”Hon verkar lycklig”

16-åriga Greta Thunberg har hyllats som en av världens mest inflytelserika personer. Förutom att hon mottagit pris av brittiska GQ och Amnesty International så har hon hyllats av både Dalai Lama och Barack Obama.

Men en som inte låter sig imponeras av 16-åringens engagemang för klimatet är USA:s president Donald Trump. Efter Gretas tal under FN:s klimatmöte i måndags valde Trump att håna henne offentligt på Twitter.

Igår var dagen många väntat på. 16-årige klimataktivisten Greta Thunberg från Sverige talade på FN:s klimatmöte i New York.

– Folk lider, folk dör. Vi är i början av massutrotning. Och allt ni talar om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni? sa Greta med gråten i halsen. Ett tal som filmades och kom att ses av flera miljoner människor på bara några timmar.

”Lycklig ung flicka”

Men USA:s president Donald Trump lät sig inte som så många andra övertygas av 16-åriga Gretas förtvivlan och engagemang för klimatet. Istället för att hylla hennes mod så hånade han 16-åringen på sin Twitter, som har över 64 miljoner följare.
Donald Trump
Foto: Wikipedia

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och fantastisk framtid. Så roligt att se”, skriver Trump i sitt ironiska och hånfulla inlägg på Twitter.

Vad tycker du om Donalds Trumps reaktion på Greta Thunbergs tal? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet. 

Video: Greta Thunbergs bästa citat