Döv man vill bara köpa kaffe, då smyger servitrisen fram en lapp som får tårarna att flöda

Många tänker inte på hur påfrestande en vardagssituation som att beställa kaffe kan vara om man lever med handikapp. Ännu färre är det som verkligen gör något åt det. Därför blir man så glad när man hittar nyheter som dessa, där någon verkligen ansträngt sig för att göra livet lite lättare för en medmänniska.

Ibby Piracha, som blev döv vid två års ålder efter väldigt hög feber, går till sitt lokala cafe minst tre gånger i veckan. Ofta beställer han samma sak, en caramel frappucino.

Även om alla där vet vem han är så skriver han alltid sitt namn på telefonen och visar upp, så att de kan märka upp hans kaffe. Men den här dagen skulle en oväntad gest från baristan ändra allting.

Piracha beställde sin Frappucino som vanligt, och visade upp namnet på telefonen. Till sin stora förvåning räckte baristan, Krystal Payne, över en handskriven lapp.

”Jag har lärt mig teckenspråk bara för att du ska få samma behandling som alla andra” stod det på lappen.

De två fortsatta prata, med Paynes lite knackiga teckenspråk. Piracha blev helt överväldigad och lite chockad av den fina gesten. Att någon hade tagit sig den tiden att lära sig teckenspråk, för att han ska känna sig inkluderad gjorde honom verkligen rörd.

”Jag blev verkligen imponerad och inspirerad över att hon hade valt att lära sig teckenspråk på egen hand” sa han.

Enligt arbetsgivaren har Krystal Payne suttit i timmar framför Youtube bara för att kunna lära sig teckenspråk och kunna ge sin stamkund den ultimata servicen.

När Piracha kom hem var han så tagen av den fina gesten att han kände sig tvungen att dela med sig. Han lade upp ett foto med lappen på Facebook. Genom detta hoppas han få människor att inse att den hörande världen och den döva världen borde kommunicera mer.

De flesta av oss tycker nog att denna insats var något utöver det vanliga. För Krystal Payne tycks det inte ha varit någon större sak däremot.

”Mitt jobb är att se till att människor får den upplevelse de förväntar sig, och det var det jag gjorde” säger hon.

Tack vare den fantastiska uppoffringen kan Ibby Piracha i fortsättningen gå till sitt favoritkafé och bli bemött precis som alla andra. Man kan tycka att det ska vara självklart, men tyvärr är det inte verkligheten inte det för alla i samhället. Dela gärna detta om du också tycker att Krystal Paynes otroliga insats är värd att hyllas!