Efter 18 år av förbud hyllas militärernas bröllopskyss världen över.

Att få kyssa den man älskar, och särskilt efter att man har sagt ja till att älska varandra resten av livet, är en underbar upplevelse. Och det är något som alla förtjänar – en riktig bröllopskyss. För fem år sedan hade paret Shane Adriano och Tristian Resz inte kunnat kyssa varandra öppet. För att de är militärer och för att de är två män som älskar varandra. Nu har de precis gift sig och deras bröllopskyss har fått oväntad uppmärksamhet.

Deras bröllop var tänkt att vara en intim affär, när det ägde rum förra veckan. Så blev det inte.

Shane Adriano och Tristian Res gifte sig i ett tingshus i Springfield i Missouri, USA. På plats var bara några få vänner och en domare, skriver Daily Mail på nätet.

Men vigseln blev inte fullt så privat som paret hade hoppats. Bilden på deras bröllopskyss har nu blivit viral.

Bildkälla

12742829_1093090400711821_2925933447624600908_n

I 18 år hade den amerikanska militären ett förbud mot öppet homosexuell personal. Förbudet upphävdes officiellt i september 2011. Nu, närmare fem år efter förbudet, hyllas bilden på Shane Adriano och Tristian Res över hela nätet. The American Military Partner Association lade upp bilden, som nu har gillats över 4 800 gånger och delats över 1 100 gånger.

Lyckönskningarna och kärleken lät inte vänta på sig. ”Grattis miljoner gånger” och ”Inget annat än glädje till er båda” är ett par av kommentarerna. Många före detta militärer som välkomnar utvecklingen har också hört av sig. ”Om det här bara hade varit möjligt när jag arbetade för flygvapnet i Tyskland 1967. Åh, vilket lyckligt liv det hade varit. Det var så mycket hemlighetsmakeri och jag berättade bara för några få vänner”, skriver en av dem.

Vi säger också grattis och önskar Shane Adriano och Tristian Res all lycka i världen. Gilla gärna om du också gör det.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna