Efter tokhyllningarna runt om i världen – nu nomineras fantastiska Greta Thunberg till Frihetspriset

Ingen kan väl ha missat Greta Thunbergs fantastiska framfart. Nyligen arrangerades miljödemonstrationer runt om i världen, som vår fantastiska Greta Thunberg varit med och engagerat.

Nu kan hon lägga till en till merit. Hon har nämligen nominierats till ett prestigefyllt pris.

Greta Thunberg har satt Sverige på miljökartan. Hon har skolstrejkat varje fredag och har blivit inbjuden till flera prestigefyllda möten i bland annat EU.

Hon har fått mängder av människor att engagera sig för en bättre miljö och detta har gjort att människor runt om i världen har fått upp ögonen för 16-åringen.

Nu har franska regionen Normandie nominerat henne till Frihetspriset, skriver Aftonbladet.

Nominerad till nyinstiftat pris

Hon blir en av tre finalister till detta nyinstiftade pris. Övriga finalister är den saudiska bloggaren Raif Badawi, som suttit fängslad i Saudiarabien sedan 2012, och fotojournalisten Lu Guang, som frihetsberövades av kinesiska myndigheter förra året.

Kan vinna Nobels fredspris

Tidigare i Mars stod det även klart att vårt fantastiska svenska stjärnskott Greta Thunberg också är nominerad till Nobels fredspris.

Wow vad underbart Greta! Och så välförtjänt! Nu går vi ihop och hyllar denna fantastiska tjej genom att trycka på gilla-knappen!