Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

En kvinna beter sig rasistiskt mot en familj men blir avbruten av 2 fenomenala små pojkar.

Rasism är något som jag verkligen avskyr, att döma en medmänniska utifrån deras hudfärg eller deras bakgrund är bara så fel som det kan bli. Dessvärre är rasism något som vi ännu inte lyckats bli av med i vår värld men vi får aldrig sluta kämpa för att bli kvitt detta hemska fenomen. Den här historien hittade jag på en engelsk sajt och den ska ha utspelat sig i Irland som jag förstår det. Även om jag inte kan svära på att det har hänt på riktigt så skulle det inte förvåna mig om så är fallet. Sånahär människor läser man tyvärr om med jämna mellanrum och därför är det så glädjande att samtidigt se att det finns personer som vägrar acceptera rasism. Jag delar den här berättelsen med er alla för jag tycker att de här pojkarna är riktiga föredömen som fler borde få läsa om.

Jag brukade arbeta på en restaurang i en liten stad. Det är kvällsskiftet och en kvinna som sitter själv och äter är jobbig mot mig om och om igen.

Kvinnan: ”Den här beställningen är fel.”

Jag: ”Okej, då tar jag tillbaka den och hämtar rätt beställning åt dig.”

Kvinnan: ”Nej! Jag kräver att få den här måltiden och min rätta beställning gratis!”

Jag: ”Jag är ledsen, men det går inte.”

Såhär håller hon på hela kvällen och hon tar varje chans hon kan få under resten av kvällen för att klaga på mig. Sedan börjar hon klaga och gnälla om en färgad familj som sitter och äter vid bordet bredvid henne.

Kvinnan: ”Jag vägrar sitta och äta bredvid de här… djuren. Deras lukt är förskräcklig. De kom antagligen till restaurangen för att råna den!”

Hon fortsätter med sina rasistiska kommentarer i några minuter innan två pojkar i 12-årsåldern till sist reser sig upp från sitt bord.

Pojke nummer 1: ”Varför slutar du inte upp med att vara en rasistisk kossa?”

Pojke nummer 2: ”Ja, de här ”djuren” vet åtminstone hur de ska bete sig på en restaurang.”

Kvinnan kastar ner sin tallrik på golvet och stormar ut ur restaurangen. Alla som är kvar applåderar åt pojkarna och den färgade familjen betalade för pojkarnas mat och köpte även in gratis glass till dem.

Källa: Not Always Right

Om du också tycker det här var bra gjort av pojkarna får du gärna klicka på dela här under så att fler kan läsa om deras grymma insats där på restaurangen.