En okänd man skrämmer mammans handikappade barn. Men 2 främlingars ingripande vänder på allt.

Jag blir så himla trött på människor som tar sig rätten att sätta sig över andra människor och bete sig som svin utan att veta någonting om deras liv eller historia. Men som tur är finns det rakryggade personer där ute som är beredda att ställa upp för sina medmänniskor och agera när de ser orättvisor. Jag tror visst att det kallas för civilkurage. Här är en historia på just det ämnet som har cirkulerat på nätet under en längre tid. Jag vet inte helt säkert om den är sann men det skulle inte förvåna mig då det ju tyvärr är fullt av känslokalla människor där ute. Läs vidare och dela gärna den här historien vidare om du också tycker att vi behöver mer civilkurage i vårt samhälle idag.

Två av mina barn lider av en ovanlig form av genetisk bensjukdom och de har båda nyligen genomgått avancerade operationer. Min 10-åring har fått sin höft rekonstruerad och använder rullstol medan min 13-åring har fått en tumör bortopererad från sin ankel och använder en gåställning när han går. 10-åringen använder också en gåställning för att förflytta sig från rullstolen till bilen. Jag har parkerat på en handikapplats och försöker få mina barn ur bilen. Det finns 6 lediga handikapplatser bredvid men den äldre mannen som dyker upp bestämmer sig för att han bara måste ställa sig på platsen som är alldeles bredvid förardörren.

Den äldre mannen lägger sig på tutan och skriker: ”Flytta på dig!”

Jag: ”Jag måste bara se till att få in barnen i bilen. Jag är klar alldeles strax.”

Mannen tutar bara ännu högre och skrämmer min 10-åring ordentligt. Sedan säger han: ”Flytta dig för sjutton! Ni behöver inte ens den här platsen.”

Jag: ”Mina två barn lider av funktionsnedsättning och därför måste jag parkera här, men det finns flera lediga platser om du har bråttom.”

Nu har jag lyckats få in min son som sitter i rullstol i bilen. Jag har ställt hans gåställning bredvid bilen för att flytta in rullstolen i bagaget och samtidigt hämta min andra sons gåställning på andra sidan bilen. Dessvärre är jag inte tillräckligt snabb. Den äldre mannen tutar en gång till och pressar sedan in sin bil i parkeringsfickan och KÖR ÖVER gåställningen. Jag har nu nära till tårar. Den äldre mannen kliver ut ur bilen medan jag håller på och lyfter in rullstolen i bilen.

Mannen: ”Du är väldigt otrevlig! Du borde skämmas! Du borde inte ens använda den här parkeringsplatsen. Det är uppenbart att du inte behöver den!”

Jag: ”Jag är ledsen att du känner så…”

Medan den äldre mannen med bestämda steg går iväg kommer två yngre män fram till mig.

Killarna: ”Vi såg på håll vad som hände och tycker att det var riktigt hemskt att se. Låt oss hjälpa dig packa in de sista grejerna i bilen.”

Jag, med tårar i ögonen: ”Ja, tack vad snällt…”

De hjälpte mig inte bara att packa in alla grejer i bilen, de fick även min 10-åring att skratta oavbrutet åt deras skämt och när vi var klara var båda mina barn på riktigt gott humör igen.

Jag: ”Tack så mycket! Finns det något jag kan göra för att betala tillbaka er vänlighet?”

Killarna: ”Nej, vi gjorde bara vad alla vettiga människor borde göra. Ha en fin dag!”

Jag fick senare veta att killarna dessutom hade skrivit upp den äldre mannens registreringsnummer och gått in i butiken som låg bredvid och berättat vad de sett. Polis hade kallats till platsen och den äldre mannen hölls senare ansvarig för den sönderkörda gåställningen.

Dela gärna den här historien vidare om du också tycker att vi behöver mer civilkurage i vårt samhälle idag.