En polis köper en bilbarnstol till en flicka i stället för att ge pappan böter.

Föräldrar vill så klart alltid sina barns bästa, och vill ge dem allt det bästa i världen. De vill att barnen alltid ska vara så trygga och säkra som möjligt. Men ibland är det svårt att ge barnen allt man vill, särskilt om man inte har det så gott ställt. Så var det för LaVonte Dell. Han älskar så klart sin dotter mer än allt annat, men han hade inte råd att köpa en bilstol till henne. Så när en polis stannade honom och såg att dottern satt i bilen – utan bilstol – förberedde han sig på det värsta. Men då ställde polisen en oväntad fråga.

LaVonte Dell från Westland i Michigan, USA stannades av polisen Joshua Scaglione på grund av att hans bil hade tonade rutor. Han berättar för ABC News att han fick en klump i magen och var helt säker på att han skulle få dyra böter.

När polisen pratade med LaVonte såg han att LaVontes treåriga dotter satt i baksätet. Hon hade ingen bilbarnstol. Joshua bad föraren kliva ur bilen så att han kunde prata med honom och då blev LaVonte ännu säkrare på att detta inte skulle sluta väl.

Bilföraren berättade för polisen att han inte hade råd med en bilbarnstol till sin dotter.

– Han blev tårögd och berättade att han inte hade pengar till en bilstol just nu och att han hade det tufft, berättar Joshua för ABC News.

Då ställde polisen den oväntade frågan: ”Kan du följa med mig till Walmart?”

LaVonte blev så klart rejält förvånad och frågade varför. Det visade sig att Joshua ”mer än gärna” ville köpa en bilbarnstol till den treåriga flickan. Så de åkte tillsammans till varuhuset.

– Han betalade för mig. Den var rosa, som är min dotters favoritfärg. Den har fjärilar på sig och hon älskar den, säger LaVonte Dell till ABC News.

Bildkälla

bilstol

Nu vill att han folk ska veta att det ”fortfarande finns verkliga superhjältar i världen”.

Joshua hade kunnat ge LaVonte böter men valde i stället att gå på medmänsklighet och göra en god gärning.

– Böter hjälper inte alltid. Jag har varit i tufa situation som den här killer förut. Jag tänkte att det skulle vara bättre att hjälpa honom och öka medvetenheten om trafiksäkerhet än att ge honom böter som skulle göra saker värre för honom, säger polisen till ABC News.

Här kan du se ett tv-klipp om händelsen.

Det här var ett fantastiskt fint initiativ av polisen. Det är inte alltid så lätt att ge sina barn det bästa när man inte har pengar, och då är det bra att det finns godhjärtade människor som inte dömer utan hellre hjälper till. Detta kan alla inspireras av! Dela gärna vidare om detta gjorde även dig varm i hjärtat!