En polis köper picknick-lunch till en hemlös kvinna och äter med henne vid vägkanten.

En gest som kan tyckas vara liten för många kan vara allt i världen för någon annan. Det vet de flesta av oss, men ibland är det svårt att faktiskt omvandla detta till handlingar och att göra små, goda gärningar då och då när man får möjlighet. Därför blir jag alltid imponerad av vardagshjältar som till exempel klipper gräs åt gamla och funktionshindrade, köper ett par skor till en hemlös eller tar vara på matsvinn och bjuder på mat. Här är en polis som gjorde något som kan tyckas som en liten sak – men som vände en annan människas dag helt och hållet.

En polis i Massachusetts, Luke Bonin, hade precis lämnat tingshuset när han såg henne. Vid vägkanten satt en kvinna och höll upp en skylt där hon bad om hjälp.

Polisen såg kvinnan men fortsatte att köra. Men det var av en fin anledning han fortsatte köra: Han tog sig till ett matställe, där han beställde två luncher att ta med – sedan vände han om.

Kvinnan heter Lynn Murphy och är en hemlös fyrabarnsmamma, enligt Good news network. När hon såg polisbilen stanna till vid henne trodde hon först att mannen tänkte avhysa henne för tiggeri. I stället fick hon välja vilken lunchrätt hon ville ha.

Polisen hade kunnat lämna maten och sedan köra därifrån. Det gjorde han inte. I stället satte han sig ner med kvinnan och pratade med henne medan de båda åt lunch. Det är troligtvis inte många som bjuder kvinnan på mat, och förmodligen ännu färre som sätter sig ner och pratar med henne – ansikte mot ansikte.

Luke Bonin berättade inte för sina kollegor eller chefer vad han hade gjort, men en förbipasserande person tog en bild och la upp den i en Facebookgrupp tillsammans med texten ”Och de säger att ädelmod är dött… Respekt”. Därifrån hittade bilden sedan till statens polismyndighet, som la ut den på sin Facebooksida.

”Ja menige soldat Bonin, vi vet att du inte vill ha eller förväntar dig publicitet. Vi vet att du inte ville bli uppmärksammad men det blev du och vi är stolta över dig. Vi lovordar dig för din osjälviska handling och för att du gjorde ”det rätta” för en mindre lyckligt lottad person”
, skriver polismyndigheten.

Här är Facebookinlägget i sin helhet. Dela gärna vidare för att inspirera och hylla fler vardagshjältar!

A Selfless Meal, and Conversation, for Two

We were shown this picture from a third-party who had not taken the photo,…

Posted by Massachusetts State Police on Tuesday, May 17, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna