Eric Saade rasar mot män som kränker kvinnor. Nu hyllas hans arga inlägg av tiotusentals svenskar.

Artister Eric Saade ryter ifrån – och står upp för kvinnors rättigheter. Nu har hans uppmärksammade inlägg på sociala medier gillats och delats tiotusentals gånger om.

Det är så fint när människor som många beundrar och ser upp till tar ställning. Som artisten och Melodifestivalvinnaren Eric Saade, som har många fans bland unga tjejer. Det gör mig glad när han visar sin avsky mot män som sexuellt ger sig på kvinnor, tjejer och flickor.

Bildkälla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I lördags skrev han ett inlägg inför P3 Guld-galan, som nu har gjort succé i sociala medier. Han la upp en bild på Facebook och Instagram, där han har ritat ett par bröst på en vit t-shirt.

I inlägget står han också upp för kvinnor. Han kallar män som sexuellt ofredar kvinnor för parasiter och önskar dem evig olycka. Han skriver att kvinnokroppen är vacker men att den inte är någon ”jävla allmänrätt”.

På Instagram har närmare 8 000 personer gillat bilen. På Facebook har det gått ännu bättre. Över 39 300 personer har gillat inlägget, drygt 500 har kommenterat och över 4 300 delat.

Här kan du läsa det hyllade inlägget i sin helhet.

Den kvinnliga kroppen är väldigt vacker. Men den är ingen jävla allmänrätt!
Till alla äckliga män som smutsar ner vårt…

Posted by Eric Saade on Saturday, January 16, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna