Familjen fick uppehållstillstånd efter 9 års väntan. Då bjöd de på godis i affären.

De fick vänta i nio långa år – men till slut fick familjen i Råneå, Norrbotten, sitt efterlängtade uppehållstillstånd. För att fira bestämde de sig för att bjuda alla på godis i den lokala matbutiken.

Mamman i familjen är stammis i den lokala matbutiken och när hon fick det glada beskedet om uppehållstillstånd, efter nio års lång väntan, så bestämde hon sig för att handla godis att bjuda alla på i butiken. På så sätt kunde alla i byn fira den goda nyheten.

Över godisskålen satte butiken upp en skylt med texten: ”Idag bjuder NN alla kunder på godis för att fira sitt uppehållstillstånd som de kämpat för i 9 år!”, en bild som de sedan publicerade på sin Facebook-sida.

Bildkälla: Coop Konsum Råneå (Facebook)

godis3

Inlägget om den glada nyheten att familjen äntligen fått uppehållstillstånd har fått hundratals personer att trycka gilla och där har grattishälsningarna dessutom strömmat in.

”Åhhh. Äntligen, välkomna till er plats och tack för att vi får förmånen att ha er som medborgare”, skriver en användare medan en annan skriver ”Trist att det ska behöva ta så lång tid, något som borde vara självklart. Stort GRATTIS till er!”

Delad glädje är dubbel glädje och kunderna i butiken uppskattade också familjens initiativ.

– Kunderna tycker att det är kul och det har varit bra respons på Facebook, så det är ju också kul, säger Henrik Vasara, butikschef på Coop i Råneå, till Aftonbladet.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna