Föräldrarna tvingade flyktingbarn att ta en annan ingång. Nu ser dörren ut så här.

Entrén till en skola i Ronneby väckte stor uppståndelse när nyanlända flyktingbarn skulle få dela ingång med de andra barnen. Efter föräldrarnas protester gav skolan vika och tvingade cirka hundra flyktingbarn att byta till mindre utrymmen, en ny entré och andra toaletter – men på tisdagen möttes hatet av någonting helt annat. Kärlek.

Lika mycket som arga föräldrar har reagerat på den delade ingången, lika mycket diskussion har det blivit efter beslutet att flytta på de nyanlända barnen. Oppositionsrådet Malin Norfall (S) har bland annat skrivit ett öppet brev ihop med partikollegan Jan-Eric Wildros för att fråga skolan varför delad entré skulle vara ett problem.

Men när Malin Norfall gick förbi flyktingbarnens nya lokaler på tisdagen gjorde hon en munter syn.

– På hela entrédörren till lokalerna dit flyktingbarnen behövt flytta satt det hjärtan fyllda med positiva budskap. På en av dem stod det ”De som hatar kanske hörs mer men de som älskar är tusen gånger fler”. Det var så fint att se och härligt att de vänt det negativa till något positivt, säger Malin Norfall till Aftonbladet.

Bildkälla: Malin Norfall (Facebook)

dorr1

Liberalernas ungdomsförbund i Blekinge ligger bakom den nypyntade dörren som med massor av kärlek visar att alla är välkomna.

– När vi läste om föräldrarna som inte ville att deras ungdomar skulle gå in i samma entré som flyktingbarn kände vi att det kan vi inte acceptera. Att hot och hat kan påverka samhället så mycket att de här barnen nu måste gå mindre i skolan, säger Ella Lundgren, ordförande i Luf Blekinge, till Aftonbladet.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna