Förlamade Hannah får inget p-tillstånd. Nu har styvpappans ord till kommunen fått tusentals svenskar att sluta upp.

”Nu tänker jag komma till en sak som skaver i mig, och när det skavt tillräckligt länge, och smärtan sätter till, då måste det få komma ut.” Så inleder Johan Zedig från Mariannelund i Eksjö, styvpappa till Hannah, ett Facebook-inlägg som i skrivande har delats över 4000 gånger. Han skriver för att han är upprörd. Upprörd över hur hans handikappade styvdotter Hannah behandlas av kommunen. ”Har funderat på hur jag ska tackla detta, hur jag ska få min frustration att få utlopp för en inre ilska, för att påpeka hur skevt vårt samhälle är, och då väljer jag att skriva ner det på detta sätt.” Läs hela hans viktiga inlägg här nedanför.

29-åriga Hannah föddes med ett handikapp som har inneburit ett liv i rullstol. Trots svårigheter har hon motbevisat alla odds. Hennes styvpappa skriver: ”Hon lärde sig att komma upp i sin rullstol, på egen hand, hon lärde sig hur man klär sig på morgonen, oavsett om det tog dubbelt så lång tid än för andra människor, hon lärde sig att leva ett liv som var anpassat för henne, utan att klaga, hon bara kämpade på. I dag är hon mamma till en fantastisk liten pojke.”

Bildkälla: Facebook.

1965442_10153572803223116_3900806645914125223_o

Men nu har hennes styvpappa Johan fått nog av hur Hannah behandlas av kommunen. I dag är 29-åriga Hannah och hennes familj i stort behov av att kunna använda handikapparkeringar – men hon får inget tillstånd av kommunen. Han skriver: ”Alla människor med funktionshinder, eller handikapp måste, och det borde vara självklart, få den hjälp dom behöver, utan diskussion, eller en massa lögner.

Här är hela inlägget där Johan kräver att Hannah får den hjälp hon behöver i form av p-tillstånd. Läs hans viktiga ord och dela gärna om du också anser att det är dags att kommunen hjälper till.

Nu tänker jag komma till en sak som skaver i mig, och när det skavt tillräckligt länge, och smärtan sätter till, då må…

Publicerat av Johan Zedig den 17 januari 2016

Alla med funktionshinder måste få den hjälp de behöver. Dela gärna om du också tycker det.