Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Första lesbiska paret tar plats i Bamse för att hylla alla människors lika värde.

Serietidningen Bamse fortsätter att bryta ny mark.

I sommarnumret av Bamse får läsarna lära känna ett nytt, lesbiskt par – Frida och Vera.

– Vi försöker visa olika familjekonstellationer, och Bamses värld förändras och utvecklas precis som det verkliga livet. Bamse är humanist och står för allas lika värde. På så sätt känns det här som en ganska självklar utveckling av tidningen, säger chefredaktören Charlotta Borelius till Aftonbladet.

I Bamsetidningens sommarnummer får läsare stifta bekantskap med ett nytt lesbiskt par. Det är första gången som ett lesbiskt par är med i serietidningen.

Det handlar om Frida och Vera, som flyttar till en bondgård och flera läsare har redan uppmärksammat nyheten.

– Flera läsare har hört av sig och har varit väldigt positiva till serien. Det tycker vi på redaktionen naturligtvis är jättekul, säger Charlotta Borelius, Bamsetidningens chefredaktör, till Aftonbladet.

Tidigare (2007) har Bamsetidningens läsare fått träffa Lille Skutts bror Happ och hans partner Lille Sixten. För sex år sedan presenterades deras dotter Suddan för första gången.

Och nu är det alltså dags för det första lesbiska paret i tidningen.

– Vi försöker visa olika familjekonstellationer, och Bamses värld förändras och utvecklas precis som det verkliga livet. Bamse är humanist och står för allas lika värde. På så sätt känns det här som en ganska självklar utveckling av tidningen, säger Charlotta Borelius.

Bra gjort av Bamsetidningen! Gilla gärna om du tycker det också.

 

Läs mer om...