Främlingen ger Philip en lapp och går av spårvagnen. När han läser vad det står blir han helt gråtfärdig.

22-årige Philip Elmdahl satt på spårvagnen i fredags när han märkte att en okänd kvinna tittade nyfiket på honom. När han bara hade en hållplats kvar gick kvinnan plötsligt fram och gav honom en lapp – innan hon sprang av spårvagnen och försvann iväg. Philip vecklade genast ut lappen – och när han såg vad det stod blev han alldeles gråtfärdig. ”Detta gjorde verkligen min dag”, skriver Philip Elmdahl på Facebook.

När Philip var tolv år gammal började han skära sig och han har därför ärr över hela armarna. Den här dagen hade 22-åringen bestämt sig för att ha en långärmad tröja, eftersom han inte ville visa sina ärr för omvärlden. Men snart märkte han att den okända kvinnan tittade på honom.

”Jag tänker för mej själv ”Inte är det väl ärren? Jag har bara dragit upp armarna lite.” Jag tänker inte på det mer och sätter igång högsta volymen i lurarna, jag tänker inte må dåligt över detta nu”, skriver han i ett Facebook-inlägg.

Men precis innan kvinnan gick av spårvagnen la hon alltså en lapp i Philips hand. På lappen, som var skriven på engelska, stod det att läsa: ”Jag tycker att du är fantastisk och stark. Jag brukade också skära mig själv. Allt vi gör är att vara våra bästa jag. Kärlek, En främling.”

lapp1
Bildkälla: Philip Elmdahl (Facebook)

Philip, som är van vid att folk pratar bakom hans rygg och sneglar på honom, blev rörd och gråtfärdig av kvinnans fina gest.

”Jag hade fullt med påsar och väskor, annars skulle jag sprungit efter henne & pussat henne på kinden, kanske bjudit på fika om hon velat. Detta gjorde verkligen min dag!”, skriver han på Facebook.

lapp2
Bildkälla: Philip Elmdahl (Facebook)

Philip vet inte vem kvinnan är, men via GT skickar han en hälsning till sin okända vän.

– Jag vill säga till henne att jag blev väldigt glad av vad hon gjorde och att det borde finnas fler som hon. Det är just sådant här som får en att känna sig mer bekväm i sig själv och inte begränsad av folks fördomar och blickar, säger han till GT.

Vi får aldrig glömma bort hur mycket en liten gest kan betyda. Dela gärna vidare för att inspirera dina vänner till att göra något fint för en främling!