Främlingen betalar sällskapets nota och lämnar mystisk hälsning på kvittot

Hat föder hat, så resonerade Natalie Woods från Texas, som istället för att blir arg på ett sällskap homofober, valde att betala deras middag för att få dem att tänka om.

När Natalie Woods åt middag på en restaurang i Texas hörde hon hur sällskapet vid bordet bredvid pratade homofobiskt. Bland annat så använde en av personerna ordet ”äcklad” för att beskriva sin känsla för att dennes brorson kommit ut som homosexuell. 

En av de andra personerna vid bordet sa att denne hoppades att brorsonen kunde ”botas” från sin läggning, det skriver Huffington Post. Det var då som Natalie inte kunde hålla sig från agera. Trots att Natalies syn på sexualitet var det motsatta från sällskapets blev hon inte aggressiv. För många hade en arg kommentar varit en naturlig reaktion, men inte Natalie, som valde att konfrontera sällskapet med kärlek. 

Inspirerad av tidigare first lady av vita huset – Michelle Obama, som sa att man ska gå högt när andra går lågt, skrev Natalie en hälnsing på sällskapets nota – som hon valde att betala.

”Trevlig helg önskar den väldigt homosexuella och väldigt liberala person som sitter i bordet intill er. Jesus gjorde mig såhär. PS, visa acceptans mot er familj”. 

 
Facebook/Natalieelleelaine

Innan Natalie lämnade ifrån sig kvittot fotade hon det för att kunna dela med sig av berättelsen på Facebook. Inlägget fick över tusen gilla-markeringar på kort tid, och Natalie kände att hon nått ut med sitt budskap om att agera med kärleksfulla handlingar framför aggressiva. 

Dela gärna om du tycker att Natalie gjorde det rätta.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna