Funktionshindrad man sov utanför äldreboende: ”Ingen ska behöva ha det såhär”

En äldre man i Kristianstad har parkerat sin rullstol utanför ett äldreboende och sovit på platsen flera nätter,

– Ingen ska behöva ha det såhär och absolut inte en äldre person med funktionshinder, det är inte okej, säger Per Hiller – en av de som sett mannen, till Lokaltidningen Kristianstad.

Flera personer i Kristianstad har sett en äldre och funktionshindrad man lägga sig ner för att sova utanför ett äldreboende under flera nätter.

En av de som sett mannen är Per Hiller, som pratat med Lokaltidningen Kristianstad. Han berättar att han köpt mat och dricka till mannen, som var hungrig.

Han hade erbjudit den äldre mannen att kontakta den sociala jouren, men mannen hade svarat att han redan gjort det utan att få någon hjälp.

Foto: TT/Scanpix

Sociala jouren sa att det inte kunde hjälpa till

Efter att ha skilts åt från den äldre mannen fick Per Hiller en dålig magkänsla, och gjorde en orosanmälan, då den sociala jouren sa att situationen inte gick att lösa där och då.

– Jag hoppas verkligen att det har löst sig för mannen, då härbärget ligger för långt iväg för att mannen ska kunna ta sig dit. Ingen ska behöva ha det såhär och absolut inte en äldre person med funktionshinder, det är inte okej. Jag tycker det är hemskt att vi kan satsa miljoner på badhus och liknande i staden men inte kan se till att medborgarna har det drägligt. Det är beklagligt hur det prioriteras, säger Per Hiller till Lokaltidningen.