Glada Hudik-teaterns kärlekshyllning till bortgångna Bosse: Hedras med staty.

”Glada Hudik”-teaterns Bo ”Bosse” Östlin gick bort förra sommaren efter att ha drabbats av en stroke. Han blev 63 år gammal. Nu har Glada Hudik-teatern bestämt sig för att hedra hans minne med en staty i Hudiksvall. Det skriver teatern på sin Facebook.

Bosse var med när folkkära Glada Hudik-teatern grundades på 90-talet och senare också en av huvudpersonerna i filmerna ”Hur många lingon finns det i världen?” och ”Hur många kramar finns det i världen?”. Filmer som människor över hela Sverige tog till sina hjärtan.

När han gick bort förra sommaren efter en stroke beskrev teatern honom som mannen med det största hjärtat av alla: ”Bosse, mannen med de största hjärtat av alla, som gjorde världen till en bättre plats att leva på. Vi vet att du redan nu börjat dela ut kramar och sprider din kärlek ovanför molnen.”

Bildkälla

bo

Nu har man också bestämt sig för att hedra honom med en staty i Hudiksvall. Det hoppas man förverkliga så snart som möjligt genom donationer.
”Till Bosse Östlins minne kommer vi att resa en staty i Hudiksvall. Så vitt vi vet blir det den första statyn över en utvecklingsstörd i hela världen”, skriver Glada Hudik-teatern på Facebook.

Vilken underbar kärlekshyllning. Vila i frid, Bosse!