Glädjebeskedet: Leif GW Persson gör krimserie med Robert Gustafsson

Varken svenska folket eller tv-bolagen kan få nog av kriminologen Leif GW Persson, därför har kanal 5 gjort slag i saken och värvat profilen till en ny satsning. Snart kommer tv-tittarna att få följa en ny kriminalserie som är skriven av krim-geniet Leif GW Persson. Och huvudrollen spelas inte helt väntat av komikern Robert Gustafsson. 

Både SVT och TV4 har gjort succé när Leif GW Persson varit iblandad. Nu hoppas kanal 5 att lika många ska sitta bänkade framför deras satsning som för ”Veckans brott” i SVT och ”GW:s mord”. 

I höst börjar inspelningen av ett nytt kriminaldrama, men till skillnad från ovan nämnda program så är det inte GW som kommer att synas framför kameran, utan Robert Gustafsson. 
– När jag fick frågan om att göra den här rollen tänkte jag direkt att det ska väl vara en ny krimserie och så är det på sätt och vis, men det är mer lagt som en dramaserie, säger Robert Gustafsson under Kanal 5:s och Discovery Network Swedens höstpresentation, det rapporterar Aftonbladet.

Leif GW Persson är hjärnan bakom serien, och för regin svarar Kjell-Åke Andersson som tidigare regisserat ”Min store tjocke far”. Än så länge avslöjas inte alltför mycket, men sändningen planeras till 2018. 

Foto: Wikimedia Commons

Med GW som hjärnan bakom en kriminalserie kan det inte bli annat är ruskigt spännande. Dela gärna om du håller med.