Restaurangchefen Diana håller öppet på julafton – för att bjuda hemlösa på julbord: "Vill bidra"

Restaurangchefen Diana håller öppet på julafton – för att bjuda hemlösa på julbord: ”Vill bidra”

Ett möte med en hemlös man som frågade om pantflaskor påverkade restaurangchefen Diana. Från att han dök upp utanför restaurangen El Clasico i Stockholm så såddes ett frö hos Diana. Nu har hon bestämt sig för att bjuda in hemlösa och pensionärer med dåligt ställt på gratis julbord den 24e december. Ett mångkulturellt sådant, så att alla kan vara med.

– Ingen ska behöva tigga mat på gatan, speciellt inte på julafton, säger Diana Abied till Aftonbladet.

För Diana Abied blir julen i år blir annorlunda jämfört med tidigare jular. Den 24 december kommer hon att hålla restaurangen på Skånegatan öppen för hemlösa som inte har någonstans att ta vägen på julen.

Foto: Henrik Holmberg / TT

Hemlösa och pensionärer med dåligt ställt

Ju julafton kommer de som vill att kunna njuta av julmat från flera kulturer, så att alla kan känna sig hemma.

”Gör mer nytta på restaurangen är hemma”

För att genomföra sin idé om ett stort julfirande för hemlösa behövde Diana hjälp. När hon presenterade sin idé på Facebook hörde flera av sig, och tillsammans är de nu 16 frivilliga som kommer att jobba på julafton.

– Jag är en av många som vill bidra till en fin julafton för mina medmänniskor. Och jag gör mer nytta på restaurangen, än hemma framför alla julklappar, säger Diana till Aftonbladet.

Facebook/Diana Abied

Tänk vad fint att det finns människor som väljer att jobba gratis på julafton, för andras skull. Dela gärna för att hylla det här initiativet, och inspirera andra.