Greta kan vinna Nobels fredspris – favorittippad bland kandidaterna

Greta kan vinna Nobels fredspris – favorittippad bland kandidaterna

Om bara en vecka står det klart vem som blir vinnare av det prestigefyllda priset Nobels fredspris. Ska man tro Spelbolagens odds så ser det ut som att 16-åriga Greta Thunberg kan bli årets vinnare.

– Det är svårt att argumentera mot den inverkan som Thunbergs handlingar har haft globalt. Det återspeglas i hennes odds som favorit, säger Jessica O’Reilly, presstalesperson på Ladbrokes, till Aftonbladet.

Martin Luther King, Barack Obama, Al Gore och Yassir Arafat, är några av de som fått äran att mottaga Nobels fredspris för sina insatser som haft påverkan på omvärlden. I år kan det bli 16-åriga Greta Thunberg från Sverige, som blir pristagare, iallafall om man utgår från spelbolaget Ladbrokes siffror.

”Känns ofattbart”

De som satsat pengar på att Greta får priset vinner 3,5 gånger insatsen i pengar.

– Det är såklart väldigt hedrande och fint att bli nominerad till ett sådant stort pris. Det känns ofattbart och lite konstigt, sade Greta Thunberg då till Aftonbladet. Andra namn på listan över favorittippade är premiärminister Jacinda Ardern med 7 gånger pengarna samt påve Franciskus i Rom

Vad tycker ni om att Greta Thunberg, 16 år, kan vinna nobels fredspris? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.