Greta Thunbergs budskap till Donald Trump: ”Vi ses utanför Vita huset”

16-åriga Greta Thunberg från Sverige har redan skrivit historia genom att vara den yngsta och mest inflytelserika personer i världen.

Det började med en skolstrejk, och nu har hennes stora engagemang för klimatet skapat en rörelse med tio tusentals anhängare världen över. Nu hoppas hon nå ut till ännu fler, genom att rikta sig till USA:s president Donald Trump.

”Ses utanför Vita huset”, skriver Greta i sitt budskap.

Under cirka två veckors tid seglade Greta Thunberg till USA för att kunna närvara på FN:s möten om klimatet. Under besöker passar Greta på att sikta högt, genom att försöka tala till en av världens mäktigaste män – president Donald Trump.

Greta sätter sig utanför Vita Huset

Under fredagen planerar Greta att skolstrejka utanför Vita Huset i Washington, och på Instagram uppmanar hon alla sina tre miljoner följare att ansluta sig.

” På fredag ansluter jag mig till skolstrejken för klimatet i Washington D.C. Ses utanför Vita huset 11-14.”, skriver Greta, som ett tydligt budskap till makthavarna.

Om det går Gretas väg eller om hon möts av motstånd i form av klimatförnekare återstår att se. I veckan rapporterade Expressen om att ett nätverk av klimatvägrare höll på att mobilisera i hopp om att stoppa Greta. Inför klimat-toppmötet har dessa 400 anhängare skrivit under en lista som menar att det inte finns någon klimatkris.

 

Donald Trump
Foto: Wikipedia

Vad tycker du om Greta Thunbergs drag att sätta sig utanför Vita huset? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet för att se om fler tycker som du.