Här är kvinnliga piloterna som landar plan i länder där de inte ens får köra bil.

Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin från Brunei är historiska. De är det första teamet som består av bara kvinnliga piloter som landat ett flygplan för flygbolaget Royal Brunei Airlines, uppger The Telegraph.

Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin flög en Boeing 787 Dreamliner från Brunei till Jedda.

Att deras slutdestinatin var Jedda gjorde omständigheterna ännu mer speciella. Detta eftersom Jedda ligger i Saudiarabien, ett land som inte tillåter kvinnor att köra bil. Om de kvinnliga piloterna hade satt sig bakom ratten när de landat i Saudiarabien hade de kunnat gripas. Men ingen av kvinnorna hade tänkt köra efteråt.

– Vi hade just flugit ett stort plan i 10 timmar, vem orkar tänka på att köra bil till hotellet då?, säger kapten Hashim till The Telegraph.

Det var för två månader sedan som Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin gjorde sin första flygtur ihop. Sedan dess har deras historia spridits sig på sociala medier och nu får de mycket brev från kvinnor som tackar dem för deras mod och skriver att de är stora inspirationskällor, uppger Metro.

De tre kvinnliga piloterna är mycket stolta över vad de åstadkommit och vill fortsätta att inspirera andra kvinnor.
– Det handlar om att kunna visa den yngre generationen kvinnor att de kan uppnå vad de drömmer om, säger de enligt The Telegraph..

Heja Czarena Hashim, Dk Nadiah Pg Khashiem och Sariana Nordin!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna