Han gör om svarta kvinnors afrohår till galaxer och blommor för att visa hur mycket han uppskattar deras ursprung.

Ända sedan jag var liten har jag avundats kvinnor med afro. Jag är själv född med typiskt skandinaviskt hår: tunt, flygigt, blont och platt – men har alltid önskat att det var precis tvärtom: mörkt, lockigt, tjockt och med massa volym. Jag tror att många av oss har en tendens att vilja ha det vi inte har. Det ouppnåeliga är alltid mer åtråvärt. Pierre Jean Louis är en amerikansk konstnär som vill ändra detta. Genom att förändra porträtt på svarta kvinnor med naturligt afro vill han visa hur mycket han uppskattar när svarta kvinnor omfamnar sitt ursprung och sin naturliga skönhet. Se bara bilderna nedan – fantastiskt!  

Pierre Jean-Louis har ett projekt, eller ett slags porträttserie, som han kallar för ”Black Girl Magic”.

Hans projekt går ut på att skapa fascinerande porträtt genom att förvandla svarta kvinnors hår till galaxer, vackra naturmiljöer och blommor.

Självklart är kvinnorna vackra precis som det är och det är just det som Pierre Jean-Louis uppskattar: att de omfamnar sitt ursprung och stolt visar upp sitt vackra hår.

”Många kvinnor hjärntvättas att inte uppskatta sin naturliga skönhet”, säger Pierre till Bored Panda.

”Tidigare i år såg jag många svarta drottningar som känner sig bekväma och stolta att visa sitt afrikanska ursprung så jag bestämde mig för att starta denna serie för att visa dem hur mycket jag uppskattar deras naturliga skönhet.”

”Jag vill bara att att de ska veta hur vi svarta män ser dem när de visar upp sitt naturliga hår. Vi ser styrka, gudinnor och drottningar. Tack.”

Pierre Jean-Louis har tagit bilder från Instagram och sedan använt Photoshop för att förvandla kvinnornas hår.

Han startade sitt projekt i september i fjol.

Se mer bilder på Instagram.

Gilla gärna om du också tycker att man ska omfamna det man har och vara stolt över sitt ursprung!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna