Han har burit på hemligheten hela livet – nu kommer Roman, 96, ut som homosexuell

För många som kommer 

Men för 96-åriga Roman har det inte varit lätt. Inte förrän i dag har han bestämt sig att komma ut – flera decennier efter han visste att han var homosexuell.

– Jag är så stolt, säger han i en intervju med Youtubern Davey Wavey.

96-åriga Roman har levt ett rikt liv. Han har haft sin fru Ruth vid sin sida i över 65 år och har fått både barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Men i hela sitt liv har han burit på en tung sten i bröstkorgen.

Redan som 5-åring visste han att han var homosexuell. Men inte förrän 90 år senare beslutade han sig för att berätta för sin familj om sin sexuella läggning.

– Kan du tänka dig att vara i garderoben i 90 år. Vissa saker vill jag att världen ska veta. Jag sa bara rakt ut att jag var född homosexuell och har hela livet varit homosexuell, säger Roman i en intervju med Youtubern Davey Wavey.

Beskedet för familjen togs emot väl. De förstod honom och hur jobbigt hans liv måste ha varit. Men trots sin ålder hoppas han nu att hitta en pojkvän, även fast han tror att det kan bli tufft.

© Provided by Nyheter365

–  Jag bryr mig inte hur han ser ut. Jag tittar inte på ansiktet, jag tittar på hjärtat. någon att stötta sig emot, någon som känner hjärtat bulta. Jag vill bara kunna gå och lägga mig och ha någon nära mig, för att känna att någon bryr sig, berättar Roman.

Även fast han nu har berättat för sin familj och världen om sin sexuella läggning vet Roman, vars liv kommer bli till en dokumentär, inte om han gjorde rätt. Men en sak bär han med sig i sitt fortsatta liv. Han är tillfreds med att ha kommit ut ur garderoben.

– Det är aldrig för sent att visa upp ditt sanna jag. Jag är väldigt stolt, säger Roman i intervjun.

Kärleken har ingen ålder och jag är så otroligt glad att Roman valde att berätta om sin tunga hemlighet för resten av världen. Dela gärna artikeln om du också tycker Roman är en inspiration för många!