Han klipper en hemlös kvinna på gatan. Men vänta tills du ser hennes ansikte.

Att vara hemlös är säkerligen inte något som många väljer att vara. Men har man inget annat val och det tillslut blir det som man känner till och vet om kan man alltid försöka vända på sin situation och se det positiva. Det är precis det som J.C Pearson har gjort. Han är hemlös i San Francisco men har något som han brinner för som gör hela hans tillvaro så mycket bättre.

”Jag tror inte någon vill bo utomhus på en trottoar.”
Det säger J.C Pearson. Han är en talangfull frisör och hårstylist. Han är hemlös och bor på gatan i San Francisco tillsammans med sin lilla hund, Lucky.
Sedan 18 är tillbaka klipper han och stylar andra hemlösas hår.
– Om du ser och känner dig bra, är det otroligt vad du kan göra, säger han i en video.

Han förklarar att man går tillbaka till det man känner är bekant och vad man vet. Om man har bott på gatan och varit utan en bostad största delen av ditt liv, är det svårt att lämna det.
– Jag äter varje dag, jag är ren. Jag bryr mig inte om socialen, brott, bidrag eller så. Jag är okej. Som jag alltid har varit.

Han berättar att han har fått höra av andra att man ska gå och prata med honom för att han vet hur det funkar, var man kan få hjälp, mat och var man kan sova tryggt.
– Det känner bra på något vis att höra det. Och kärleken jag får när jag klipper eller stylar någons hår är det jag kan leva på.

Vimeo
Vimeo

– Varför jag klipper deras hår? Om du ser bra ut, och mår bättre i dig själv för att du ser bra ut, ger det dig mer självförtroende att ta dig an din boendesituation.

I videon får vi se när J.C stylar en vän till honom inför ett möte med socialtjänsten. Han förklarar att i den situationen, är det lätt att känna sig mindre än de personer som har ett jobb eller en bostad.
– Men nu, ger det dig mer självsäkerhet och större chans att få hjälp.

När han är klar med hennes omvandling, är hennes reaktion oslagbar och går rakt in i hjärtat! Kolla in videon för att se efter själv, så fint!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna