Handbollsproffset bombas med sex-sms – svarar med att hänga ut förföljarna

Att få sex-meddelanden och penisbilder skickade till sig är vanligt för många tjejer, men inte alltid uppskattat.

Många tjejer känner sig sexuellt trakasserade – något som aldrig är okej.

En som bestämde sig för att göra något åt saken är handbollsstjärnan Linnéa Claeson. 

Med dagens teknik är det enkelt att skicka utmanande bilder och sex-inviter åt olika håll och kanter utan något som hindrar att det kommer fram.

Det är vanligt att tjejer ofrivilligt får penisbilder eller upprepade sex-sms och påhopp, även handbollsprofilen Linnéa Claeson. 

Instagram/linneaclaeson

För två år sedan bestämde sig Linnea för att göra något åt saken.

Hon startade ett Instagram-konto där hon publicerar skärmdumpar på sexuella inviter, trakasserier och hot hon fått, till och med penisbilder. 
– Jag blir så förbannad på det så jag skriver rakt ut vad jag tycker och tänker. Vi måste väga säga ifrån, säger hon till Göteborgs-Posten

Som igenkänd handbollsprofil har Linnéa kontaktats från okända människor ett antal gånger genom åren. Några av de meddelanden hon fått innehåller sexuella uppmaningar, mutor för att hon ska visa sin kropp, och hot och glåpord.

byaa
Instagram/assholesonline

För att få tyst på personerna skickar Linnéa ofta spydiga och humoristiska svar, för att visa hur absurda deras meddelanden är. Därefter tar hon en skärmdump och lägger ut det på Instagram, där hon får medhåll från tusentals personer som uppskattar hennes kamp för att tjejer ska känna sig trygga.

– Det här handlar inte om mig. Det handlar om samhällsstrukturen, att nästan alla tjejer någon gång får känna på det här, oavsett om det är sexuella kränkningar, en äcklig kommentar eller att känna sig rädd för att åka buss eller gå hem själv på kvällarna. Vi har en lång väg kvar, samhället är inte jämställt än, säger hon till Göteborgs-Posten.

Instagram/assholesonline

Dela gärna vidare detta på Facebook om du tycker att Linnea gör helt rätt – och om du anser att sexuella trakasserier aldrig någonsin är okej!