Här är världens första vattenland för barn med funktionshinder

Alla som har varit på ett vattenland eller i en vattenpark vet hur fantastiskt kul det kan vara.

Ofta är det inte bara ett äventyr för hela familjen – det är också ett härligt sätt att svalka sig i sommarvärmen. 

De flesta vattenland kan dock vara svårtillgängliga för människor med funktionshinder och särskilda behov. 

Men nu har äventyrsbadet Morgan Inspiration Island öppnat – som är särskilt byggd för personer med funktionsnedsättningar. 

Hela parken, som öppnade den 17 juni i San Antonio, Texas, är rullstolsanpassad och är utformad så att alla barn ska få en chans att njuta av vattenlekar och bassänger. 

© Morgan Inspiration Island

Vattenlandet Morgan Inspiration Island har ett tropiskt tema och bjuder på sex stora åkattraktioner, inklusive en rullstolsanpassad flowride och stora ytor med gejsrar, vattenkanoner och regngardiner.

Men det bästa av allt? Alla personer med funktionshinder välkomnas in i parken – gratis.

© Morgan Inspiration Island

”Vårt mål är att ge alla gäster en bra upplevese i en välkomnande, säker, bekväm och inte alltför trång miljö”, säger parkens grundare, Gordon Hartman, enligt Mashable

© Morgan Inspiration Island

Parken ger också alla barn ett vattentätt armband med GPS, så föräldrar eller personliga assistenter lätt kan följa och hitta barnen om det behövs. 

En annan speciell egenskap hos parken är möjligheten att snabbt byta till varmare vatten i poolerna, så att gästerna som är känsliga för kallt vatten fortfarande kan njuta av attraktionerna.

© Morgan Inspiration Island

Privata, tysta områden är också tillgängliga för de barn som är känsliga för trängsel och buller. Parken har utformats med vattenvård i åtanke också.

Vattnet filtreras kontinuerligt och recirkuleras, vilket hjälper de som är extra känsliga för bakterier och kemikalier att känna sig trygga med vattnets kvalitet. 

gosa1
© Morgan Inspiration Island

Många vattenland runt om i världen har visserligen bassänger för personer med funktionshinder, men då brukar det oftast röra sig en eller två pooler. 

Därför kallar sig också Morgan Inspiration Island för världens första tillgängliga äventyrsbad, för alla. 

© Morgan Inspiration Island

Vad tycker du om detta? Jag tycker i alla fall det är fantastiskt bra gjort och jag önskar att fler kunde tänka som ägarna bakom denna vattenpark! 

Gilla och dela gärna om du tycker att fler borde få chansen att hylla detta initiativ!