Här brister det för nyhetsankaret när hon rapporterar om femåriga bomboffret Omran

Den hjärtskärande bilden på den syriske pojken Omran Daqneesh har spridits som en löpeld i sociala medier den senaste veckan. När nyhetsankaret Kate Bolduan ska rapportera om pojkens öde i tv-sändning brister det för henne.

Och man kan förstå varför.

Kriget i Syrien har krävt otaliga offer – däribland många barn. Nu har femåriga Omran Daqneesh blivit ett ansikte utåt för alla som fallit offer i konflikterna.

Det var på tisdagen den 16 augusti som Omran Daqneeshs hem träffades av flygbomber. Under räddningsinsatsen bärs den femåriga pojken ut till en ambulans där han sedan dammig och blodig får sitta och vänta. Vänta på att resten av familjen ska räddas ur vraket som en gång var deras hem.

Som tur överlevde hela familjen och de fick vård av läkare i Aleppo. Men ändå är historien och bilderna oerhört sorgliga.

När CNN, som så många andra medier, ska rapportera om pojkens öde, brister det för journalisten Kate Bolduan. I slutet av klippet säger hon: ”Det som slår mig är att vi fäller tårar här, men där borta finns inga tårar. Han gråter inte en enda gång. Den där lilla pojken är i sådan chock.”

När jag ser klippet och de otäcka bilderna av Omran som är täckt av damm och blod förstår jag att Kate Bolduan har svårt att hålla tårarna tillbaka. Medan den lilla pojken inte gråter alls.

Dela gärna för att visa ditt stöd till Omran Daqneesh och hans familj, samt alla andra offer i Syrien.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna