Här hyllar världsartisten Bono svenska Greta Thunberg inför alla – efter syrliga piken

Under veckan medverkade svenska klimataktivisten Greta Thunberg vid World Economic Forum i Davos.

Då fick hon även chansen att hålla ett tal, där hon speciellt riktade en syrlig kommentar till världsledarna, vilket fick världsartisten Bono att applådera.

– Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant, säger Greta Thunberg i talet.

16-åriga Greta Thunberg uppmärksammades stort världen över när hon klimatstrejkade utanför riksdagen i Stockholm förra året. Sedan dess har hon gjort ett bejublad framträdande hos ”Skavlan” där hon hyllades stort för hennes engagemang för miljön men också starka ord om att ha asperger, och hur detta gör henne ännu bättre.

Nyligen höll hon ett tal under World Economic Forum i Davos där hon tog chansen att skicka en känga till världsledarna och deras bristande arbete mot att lösa klimatfrågan.

På plats fanns även världsartisten U2-stjärnan Bono, diplomaten Christiania Figueres och Black Eyed Peace-artisten Will.i.am.

U2-stjärnan Bono hyllar Greta Thunberg. Foto: Laurent Gillieron/TT

– Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant. Om alla är skyldiga så finns det ingen som bär ansvaret. Och några är ansvariga. Vissa människor, företag och framför allt beslutsfattare har vetat exakt vilka värderingar de har offrat för att fortsätta tjäna osannolikt mycket pengar, säger hon innan hon avslutar med:

– Och jag tror många av er här i dag tillhör den gruppen.

Kort därefter var det tystnad innan applåder utbröts från skaran, där man ser klart att Bono applåderar åt Greta Thunbergs syrliga pik.

Vad modigt att du vågar berätta vad du tycker Greta! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/YEIoszsDTPuu9Wiyb4A80uKPzcEki5RxTTv-KCHcV4sK99D_8gB8sg-CEGuUD_YM?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1180″ /]