Hemlös man får sin första rakning på evigheter och går knappt att känna igen efteråt – wow!

Utseende är inte allt, men det kan betyda väldigt mycket för självkänslan – speciellt om du har det väldigt tufft i övrigt. 

Male Essentials är en frisörsalong i British Columbia ocn när lokalan öppnades gav personalen ett nyårslöfte – salongen skulle försöka göra skillnad för stadens hemlösa.

”Om du verkligen vill hjälpa hemlösa, försök inte att ändra på dem så att de ska passa in i din värld. Ge dem istället självförtroendet och möjligheter att ta sig ur sin situation”, är frisörsalongens budskap. 

En av männen som salongen hjälpt är Luke. Han hade varken haft råd att klippa sig eller raka sig på evigheter. Till vardags går han runt i en sovsäck på gatorna och ber om pengar till mat, ni förstår själva att han lever ett ruffigt liv. I sitt yviga och välvuxna skägg är han mer känd som ”Jesus” på gatan och bland bekanta. 

Luke sover mestadels i en byggnad som nu var på väg att rivas, så han var orolig över framtiden. Därför ville Male Essentials peppa honom genom att ge Luke en ordentlig rakning och en rejäl klippning. 

Och visst blev det en jäkla skillnad? Nu håller vi tummarna för att Lukes sitaution blir till det bättre. 

Dela gärna denna förvandling om du också vill rikta ett stort tack till alla frivilliga människor som ställer upp för de som inte är så lyckligt lottade i livet!