Hemlöse mannen skrapar ihop mynt – då släpper 3 tonåringar en påse under hans bord

Vi kan inte veta varför någon är där den är eller hur den hamnade där – men vi kan alltid sträcka ut en hand och visa kärlek istället för att bara vända ryggen till personer som har det svårt.

Alla är vi ju trots allt människor – något som tre tonåringar påminner om i ett videoklipp som just nu sprids som en löpeld på nätet.

Det var en helt vanlig söndag.

Ryan Cook och hans två vänner stannade till vid den lokala snabbmatsrestaurangen Chick-fil-A i amerikanska Corpus Christie, Texas, när de fick syn på en hemlös man som satt ensam vid ett bord.

Bildkälla: Wikipedia

Personalen berättade att den hemlöse mannen, Eddie, brukade komma dit och sätta sig men att han aldrig bad om mat – förutom när hans älskade hund Socks behövde vatten.

Nu satt han där och räknade mynt efter mynt och kämpade för att få ihop tillräckligt med pengar till ett mål mat.

Tonåringarna bestämde sig för att agera.

Bildkälla: Ryan Cook (Facebook)

I kassan köpte de ett par presentkort till snabbmatsrestaurangen så Eddie kunde få mätta magen – men det var inte allt.

Snart skyndade de iväg till en sportaffär som låg dörr i dörr med snabbmatkedjan. Där köpte trion en vinterjacka, en mössa, tre tröjor och ett första hjälpen-kit. När de berättade att det var gåvor till en hemlös man så klev även affären in och skänkte 20 dollar och några extra varor.

Sedan återvände de till Eddie som fortfarande satt vid bordet och räknade sina mynt.

Bildkälla: Ryan Cook (Facebook)

Till Eddies stora förvåning började de plocka upp alla gåvor – och förklarade att de var till honom.

Eddies reaktion var bara ren och skär lycka!

Bildkälla: Ryan Cook (Facebook)

”Efter att vi hade gett honom alla sakerna så sa han att det kändes som jul eftersom han inte hade fått några julklappar i år. Då sa jag att han bara skulle se det som en försenad julklapp”, skriver Ryan Cook på Facebook.

Bildkälla: Ryan Cook (Facebook)

Eftersom Ryan ville sprida budskapet vidare laddade han upp ett videoklipp från händelsen på Facebook – och där har inlägget på bara några dagar fått hundratusentals reaktioner, delningar och kommentarer.

”Jag föregår bara med gott exempel för andra. Var osjälvisk och gör något gott för andra, då skulle världen bli en mycket bättre plats för alla. Jag kände behovet av att posta det här för att påminna andra om att göra något gott, inte för att tjäna någonting på det”, skriver han på Facebook.

Titta på det rörande videoklippet här:

Publicerat av Ryan Cook den 27 januari 2017

Vilka kloka tonåringar. Dela för att sprida deras budskap och uppmuntra fler till att försöka göra världen till en lite bättre plats!